Policija: Izsledili smo dva ali tri kršitelje

Nogomet 18. Feb 202420:00 7 komentarjev

Navijaški incident z metanjem pirotehničnih sredstev, v katerem je bilo poškodovanih šest članov nogometnega prvoligaša Mure, je poskrbel za odpoved obračuna 21. kroga Prve lige Telemach v Murski Soboti med Muro in Mariborom. Policija je sporočila, da so dogodek varovali v skladu s sprejetim načrtom ter preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

“Javno prireditev je policija z vidika varnosti ocenila kot dogodek srednjega tveganja in je bila varovana v skladu s sprejetim načrtom,” so zapisali pri policiji.

Kot so dodali, so pri izvajanju nalog v zvezi z omenjeno tekmo v dveh primerih odkrili prepovedano drogo in v dveh primerih prepovedano pirotehniko.

“Sredi drugega polčasa je prišlo do prepovedane uporabe pirotehnike s strani zaenkrat še neznanih kršiteljev – storilcev med člani organiziranih navijaških skupin, zaradi česar je bilo poškodovanih pet igralcev NŠ Mura in kondicijski trener,” so zapisali pri policiji in dodali, da so bili poškodovani tudi stoli na tribunah stadiona. Zaradi vsega naštetega preiskujejo sum storitve več kaznivih dejanj.

Kot so pojasnili pri policiji, sta se organizator prireditve in predstavnik Nogometne zveze Slovenije odločila, da bosta nogometno tekmo prekinila, zato so organizatorji pozivali mariborske navijače k zapustitvi stadiona. “Nekateri posamezniki – člani ONS Viole – so poziv organizatorja upoštevali, drugi pa so stadion začeli zapuščati šele po pozivu varnostne službe in opozorilih policistov,” so zaključili pri policiji.

Predstavnik Policijske uprave Murska Sobota je v izjavi po tekmi poudaril, da so dva ali tri kršitelje izsledili in jih identificirali, v prihodnjih dneh pa bodo pregledali še nadzorne posnetke, ugotovili okoliščine in zbrali druge dokaze.

Zaradi poškodb igralcev in kondicijskega trenerja gre pri tem za sum povzročitve splošne nevarnosti, pri čemer so policisti že zaslišali nekaj očividcev, tudi glede poškodovanja lastnine. Uporabili so prisilna sredstva zoper devet oseb, “a najmilejša, torej telesno silo”.

Preiskava poteka tudi glede organizacije tekme, pri čemer gre za sum kršitve zakona o javnih zbiranjih, pri čemer globa za organizatorja v primeru krivde znaša 500 evrov, za njegovo odgovorno osebo pa 250 evrov, so dodali pri Policijski upravi Murska Sobota.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje