Jan Koprivec Radomlje spravil v obup

Nogomet 29. Okt 202216:56
Kapetan Tabora Jan Koprivec je najbolj zaslužen za zmago Sežančanov. FOTO: Aleš Fevžer.

Nogometaši CB24 Tabora Sežane so v 15. krogu Prve lige Telemach premagali Kalcer Radomlje z 2:1 (0:1).

Živahen dvoboj ekip, ki se borita za obstanek, se je v Sežani po kar nekaj lepih priložnostih, predvsem Radomljanov, končal z zmago gostov, ki so drugič na tekmi zadeli globoko v sodniškem dodatku. To pomeni, da so Sežanci prekinili niz desetih tekem brez zmage ter se točkovno izenačili s predzadnjo Gorico. Radomljani, ki imajo točko več od omenjenih, pa so niz brez zmage podaljšali na dvanajst tekem.

Sežanci so imeli prvo večjo priložnost na tekmi, ko je Fahd Ndzengue prišel do strela v kazenskem prostoru ob razredčeni obrambi gostov, a je žogo poslal mimo vrat. So pa Radomljani, ki so med drugim pogrešali kaznovanega Vedrana Vrhovca, tudi kazali napadalne ambicije in bili boljši tekmec, v 15. minuti pa je Ester Sokler izsilil enajstmetrovko, potem ko je prekršek nad njim naredil Elvis Letaj. Samsondin Ouro je bil z bele pike zanesljiv za 1:0.

#related-news_1

V 25. minuti je proti vratom Tabora stekel Sokler, toda na koncu z leve strani slabo zaključil, po nekaj boljši igri domačih pa je bila gostujoča zasedba Nermina Bašića v 32. minuti blizu novemu zadetku, ko je imel odprt strel Mario Čuić, a žoga je na poti zadela njegovega soigralca Francesca Tahiraja in toliko spremenila smer, da je končala malce mimo vrat.

V 36. minuti je imel še sam Tahiraj priložnost za zadetek, imel je veliko prostora po akciji Radomelj, a na koncu je njegov poskus obranil Jan Koprivec. Ta je odbil žogo tudi po kotu takoj zatem v 37. minuti, toda do nje je prišel Čuić in jo na začudenje večine iz neposredne bližine poslal čez gol. V 41. minuti je na drugi strani od daleč poskusil Mihael Briški, vendar žogo poslal mimo vrat. Koprivec pa je bil spet na delu v 44. minuti po strelu Soklerja iz bližine, pri Taboru pa je bil neuspešen še Ndzengue.

V drugem polčasu je z glavo nevarno meril Sokler v 54. minuti, spet pa je bil na mestu Koprivec, malce pozneje pa so gosti neuspešno zahtevali še enajstmetrovko. Darly N’Landu je bil nato premalo natančen s strelom od daleč, v 57. minuti pa je Koprivec morda celo preprečil avtogol, ko je Letaj nevarno vrnil žogo proti vratarju, ki je stal nekaj metrov od vrat.

Tudi v 59. minuti je Koprivec preprečil nov zadetek, ko je dobil dvoboj ena na ena s Soklerjem, na drugi strani pa je podobno uspelo Emilu Veliću v dvoboju z Ndzenguejem. Ta je poskusil tudi v 72. minuti, spet pa je posredoval Velić, tako kot Koprivec po prodoru N’Landuja. V 80. minuti pa so domači izenačili, s svojim prvencem v prvi ligi je za 1:1 poskrbel Lan Štravs, ki je zadel s polvolejem po kotu z desne strani.

Že v 91. minuti je Ouro z močnim strelom od daleč zgrešil cilj, v 95. pa so Sežanci prišli do zmagovitega zadetka, ki ga je po podaji z desne strani z glavo iz bližine dosegel Fahd Ndzengue.

Tabor bo v 16. krogu prihodnjo nedeljo gostoval pri Bravu, Radomlje pa bodo dan prej gostile Olimpijo.

Tabor – Radomlje 2:1 (0:1)

Stadion Rajka Štolfe, sodniki: Vinčić, Klančnik, Kovačič.

Strelci: 0:1 Ouro (16./11 m), 1:1 Štravs (80.), 2:1 Ndzengue (95.).

Tabor: Koprivec, Živulić (od 62. Štravs), Briški, Kouao (od 89. Iscaye), Letaj (od 62. Vukotić), Ad. Zeljković, Kocić, Korošec, Khali (od 76. Da Costa), Ndzengue, Stanković (od 62. El Afghani).
Radomlje: Velić, Marković (od 84. Hrvoj), Zulić, Kourn, Ševelj, N’Landu, Ouro, M. Čuić (od 74. Nuhanović), Tahiraj (od 74. Sever), Cerar (od 62. Šošić), Sokler (od 73. Hadžić).

Rumena kartona: Stanković; Ouro.

Spremljanje tekme iz minute v minuto:

KONEC TEKME!

GOOOL!!! Neverjeten preobrat v Sežani, tik pred koncem tekme, v 95. minuti, je Tabor prišel do zmage. Za tri pomembne točke je zadel Fahd Ndzengue.

GOOOL!!! Kazen za vse zapravljene priložnosti za Radomlje. Tabor je prišel do izenačenja. V 80. minuti je izid na 1:1 poravnal Lan Štravs, ki je zadel po kotu.

Video: Gol Lana Štravsa:

72. minuta: Izjemna priložnost za Radomlje, po protinapadu je z leve sam pred gol Tabora prišel Samsondin Ouro, ki je imel na desni strani povsem osamljenega soigralca, a je okleval, tako da ga je Jan Koprivec ustavil.

59. minuta: Radomljani bi bili skorajda kaznovani za vse neizkoriščene priložnosti. Na drugi strani je bil sam pred vratarjem Fahd Ndzengue, tokrat pa se je z obrambo izkazal tudi vratar gostov Emil Velić.

58. minuta: Nova priložnost za Radomlje, spet je streljal Ester Sokler, spet pa se je z obrambo izkazal Jan Koprivec.

57. minuta: Zdaj pa bi si Tabor gol skorajda zabil sam. Hrvaški branilec Elvis Letaj je neprevidno podal nazaj proti svojemu vratarju in ga skorajda premagal. Jan Koprivec je z velikimi težavami žogo odbil v kot.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

POLČAS!

43. minuta: Nova velika priložnost za Radomlje. Pred golom je do strela prišel Ester Sokler, z novo odlično obrambo pa se je izkazal Jan Koprivec.

Video: Priložnost Esterja Soklerja:

36. minuta: Po kotu je najprej do strela prišel Ester Sokler, Jan Koprivec se je spet izkazal, potem pa je z nekaj metrov prazna vrata zgrešil Mario Čuić.

Video: Priložnost Esterja Soklerja in Maria Čuića:

35. minuta: Sijajna priložnost za Radomlje. Streljal je Francesco Tahiraj, a se je z odlično obrambo izkazal Jan Koprivec.

Video: Priložnost Francesca Tahiraja:

31. minuta: Radomlje so tudi po vodstvu precej bolj nevarne od Sežančanov. Zdaj je do strela v kazenskem prostoru prišel Mario Čuić in nesrečno ostal brez zadetka. Strel Hrvata je ponesreči blokiral kar njegov soigralec Francesco Tahiraj.

GOOOL! Od 16. minute naprej Radomlje vodijo. V vodstvo jih je po strelu z enajstih metrov v vodstvo popeljal Samsondin Ouro.

Video: Gol Samsondina Oura:

15. minuta: Po prekršku nad Esterjem Soklerjem v kazenskem prostoru Tabora je sodnik pokazal na najstrožjo kazen v korist gostov.

Video: Prekršek za enajstmetrovko Radomelj:

9. minuta: Prva priložnost je pripadla Taboru. V nasprotnem kazenskem prostoru je preigraval Fahd Ndzengue in prišel do strela. Žoga je zletela malo mimo vrat Radomelj.

Video: Priložnost Fahda Ndzengueja:

ZAČETEK TEKME!

PRED TEKMO:

Začetni enajsterici

NK Tabor Sežana: 

#social-embed_1

NK Radomlje:

#social-embed_2

Sobotno dogajanje začenja tekma na Krasu med Taborom in Radomljami.

Tabor se trenutno nahaja na zadnjem mestu, toda morebitna zmaga in nove tri točke bi boj za obstanek popolnoma ponovno odprl. Sežanci so bili na prejšnjem obračunu proti Muri brez pravih možnosti. Edina zmaga v letošnji sezoni je stara že skoraj tri mesece, tudi forma na zadnjih petih tekmah pa je vse prej kot blesteča (en remi, štirje porazi).

Na drugi strani se Radomlje trenutno nahajajo na osmem mestu. V prejšnjem krogu so morda nekoliko presenetljivo prišli do točke proti Koprčanom in se umaknili iz cone izpada. Tokratna zmaga proti neposrednemu konkurentu za obstanek bi pomenila nekoliko mirnejšo pot proti zimskemu premoru.

Komentari

Vaš komentar