Predgovor Koprčanov pred ljubljanskim nastopom Županovića

Nogomet 3. Okt 202120:56 > 04. Okt 2021 10:40
Predsednik napoveduje, da se bo v Kopru s sezono 2022/23 vse spremenilo.

Jutri bo Boško Županović, nekdanji športni direktor trenutno vodilnega slovenskega nogometnega prvoligaša FC Koper, na tiskovni konferenci v Ljubljani predstavil svojo plat zgodbe, ki v zadnjih mesecih na Obali dviguje veliko prahu. Večer pred njegovim nastopom so se iz FC Koper oglasili z izjavo za javnost.

Konec julija so pri FC Koper organizirali novinarsko konferenco, na kateri so razkrili, da se želijo raziti s svojim športnim direktorjem Boškom Županovićem.

Županović, ki je v klub prišel leta 2016, ko je odkupil dolg od nekdanjega predsednika Milana Mandarića, in zdajšnji predsednik Ante Guberac, ki se je na čelo kluba vrnil pred dvema letoma, od takrat javno obračunavata drug z drugim, njuno obračunavanje pa bo novo poglavje očitno dobilo jutri oziroma ga je že danes.

Jutri ob 12. uri bo namreč Županović v Ljubljani nastopil na novinarski konferenci, na kateri bo predstavil svojo plat razhoda s Koprom, že danes zvečer pa so Koprčani poskrbeli za “predgovor” in se malo po remiju s Celjem z 2:2, s katerim so spet skočili na vrh lestvice, oglasili z izjavo za javnost.

Nespremenjeno jo objavljamo v celoti skupaj s povezavami na dva dokumenta.

Izjava za javnost FC Koper:

Novi poskusi škodovanja klubu.

V zadnjem obdobju se ponovno želi škodovati klubu, ki je po izpadu v zadnjo nogometno ligo, danes, pet let kasneje, v vrhu 1.SNL lige.

Škodljivi akterji so podobni kot v času izgube tekmovalne licence, v ospredje pa se postavlja g. Boško Županović s svojimi izjavami, z namenom vnašanja nemira in s politiziranjem ter kriminaliziranjem delovanja kluba.

Ne želimo iskati motivov človeka, ki je do včeraj bil športni direktor kluba in v preteklosti s prisilno poravnavo dobil pripoznanih okoli 41 tisoč eur terjatev, katerih se je kasneje tudi odrekel s Sporazumom o odpustu (v prilogi). Upravni odbor FC Koper je odstopil od vseh škodljivih pogodb ki jih je z njim podpisalo prejšnje vodstvo in to na podlagi pravnega mnenja ODI LAW iz Ljubljane(priloga).

Želimo pa sporočiti, da v letošnji sezoni, g. Županović ni sodeloval pri delovanju prve članske ekipe(kljub fizični prisotnosti na klopi za rezervne igralce na tekmah), ker je v preteklosti (i) prihajal med tekmami v konflikte z igralci, ki so danes bolj ali ne nosilci igre, ker je v preteklosti (ii) v svoji pisarni v Opatiji prekinjal veljavne pogodbe z igralci na sumljive načine, ker je (iii) žalil in grozil igralcem na dnevnih ali tedenskih osnovah.

Zaradi ne nogometnih, tudi po dve uri trajajočih sestankov, so sami igralci zaprosili vodstvo kluba, da se jih zaščiti, ker teh sestankov ne prenesejo psihološko in jim dovoli opravljati delo v miru. Mir je danes zopet na preizkušnji, dolžnost kluba pa je zaščita imena kluba in vseh, ki v njem delujejo.

V Kopru, 3.11.2021
FC KOPER