"City je imel do zdaj veliko smole, to bo težka tekma."

Julian Finney Getty Images Sport

Reprezentančni premor je za nami, kar pomeni, da se na Sportklub vračata Premier liga in La Liga. Na Otoku bo ta konec tedna vse posvečeno "supersoboti", ko sta na sporedu dva derbija. Ob Merseyside derbiju se bosta v večernem terminu pomerila še Arsenal in Manchester City.

Arsenal v 5. krogu Premier lige čaka zahtevno gostovanje na Etihadu, kjer se bosta znova srečala Pep Guardiola in njegov nekdanji pomočnik Mikel Arteta, ki je sredi zadnje sezone prevzel Arsenal.

Želimo zmagati. Zavedamo se, da je pred nami velik izziv in da nam bo težko. Vsak igralec bo moral pokazati maksimum, moja želja je, da kontroliramo igro,” je v napovedi povedal Arteta.

Sinjemodri sezone niso začeli po željah. Po treh odriganih tekmah imajo na svojem računu štiri točke (zmaga, remi in poraz).

Še vedno gre za neverjetno ekipo. Sam menim, da so imeli na začetku sezone veliko smole,” razmišlja Arteta in dodaja:

Verjamem v naše delo. Prehitro je, da bi lahko sklepali, kje bomo na koncu sezone. Zgoditi se mora še veliko stvari, predvsem pa moramo napredovati. Vemo, kaj moramo narediti. Vemo, da igramo na najvišjem nivoju. Zaenkrat sem zadovoljen z ekipo in tudi z našim delom med prestopnim rokom.

Arsenal je po štirih odigranih tekmah v Premeir ligi z devetimi točkami na četrtem mestu. Z uspehom proti Cityju bi topničarji dokončno oddali resno kandidaturo za boj za najvišja mesta v sezoni 2020/2021.

Tekma je na sporedu v soboto ob 18.30, Premier ligo lahko spremljate samo na Sportklubu.