Schurrle: Mourinho je brutalen

Premier Liga 23. Okt 202014:26 > 14:29
Sport Klub Youtube

Andre Schurrle, nekdanji nogometaš Chelseaja je dejal, da je imel v Londonu velike težave, ko je ekipo vodil Jose Mourinho. Nemec je leta 2013 prišel iz Bayer Leverkusna, bil prvo leto pomemben člen ekipe, a ko je v klub prišel Mourinho se je to spremenilo.

Getty Images/Catherine Ivill
Sportklub Slovenija

“Mourinho je brutalen. Pogosto sem se spraševal zakaj mi to dela, zakaj se tako obnaša do mene, zakaj tako ravna z ljudmi … Iz te perspektive mi je zdaj jasno kaj je želel in zakaj je počel nekatere stvari. Toda v tistem trenutku se nisem uspel spoprijeti z ogromnim pritiskom, ki mi je bil naložen,” je dejal Schurrle.

Schurrle je leta 2014 z Nemčijo osvojil naslov svetovnega prvaka. Pri Chelseaju pa ni bil standardni član.

“Imel sem vtis, da sem bil kriv za vsako našo slabo tekmo. Pogosto se je zgodilo, da me je ob polčasu zamenjal in me potem na naslednji tekmi ni uvrstil v ekipo. Popolnoma sem se izgubil, moj ego je bil ranjen. Včasih se mi je zdelo, da me na treningu opazuje in zgolj čaka, da naredim kakšno napako,” je poudaril Schurrle.

Leta 2015 se je Nemec nato preselil k Wolfsburgu. V letošnjem letu pa se je Schurrle odločil, da končna svojo nogometno kariero. Razlog je bil, da se je naveličal igrati nogomet na najvišji ravni.