Rdeči vragi so leta 2015 storili VELIKO neumnost!

Premier Liga 26. Okt 202017:58 > 18:12
Matthias Kern/Bongarts/Getty Images

Angleški portal The Sun je razkril, da se je Manchester United leta 2015 zanimal za branilca Dayota Upamecana, ki bi ga lahko takrat dobil za vsega 700 tisoč funtov.

Rdeči vragi so odstopili od pogajanj, ker so ocenili, da je zahtevana odškodnina previsoka, Upamecano pa je dve leti kasneje za 9 milijonov funtovo krepil RB Leipzig, kjer igra še danes.

Upamecano je od takrat postal eden najboljši in najbolj zaželjenih štoperjev v Evropi. Želijo si ga tudi pri Manchester Unitedu, jasno pa bo odškodnina zanj zdaj ekstremno visoka.

Na Old Traffordu se vsekakor tepejo po glavi, saj bi lahko Upamecana pripeljali že pred petimi leti, ko je bil branilec star vsega 16 let. Kot proča The Sun je Upamecano takrat na Old Trafford prišel z mamo in pričakoval, da bo dan končal kot član Manchester Uniteda.

Povezano

A zapletlo se je pri odškodnini. Francoski klub Valenciennes je zahteval 700 tisoč funtov, Manchester United pa ni želel plačati več kot 500 tisoč funtov. Upamecano je Francijo zapustil še v istem prestopnem roku in se preselil v RB Salzburg, ki je odštel zahtevano odškodnino.

Dayot je želel okrepiti United, odškodnina pa je bila smešno nizka. Na Old Traffordu so ga najprej pričakali kot kralja, nato pa so se umaknili iz boja zanj in ga odslovili,” razkriva vir blizu igralca.

Komično je, da se Manchester United zdaj znova zanima za Upamecana, ki pa ga portal Transfermarkt trenutno ceni na 55 milijonov funtov. Z rdečimi vragi se bosta za nadarjenega branilca borila še Real Madrid in Liverpool.