Slavlje Newcastla: Everton padel na St. James' s Parku

Premier Liga 1. Nov 202016:54 > 16:54
Alex Pantling, Getty Images Sport

Nogometaši Newcastla so na svojem terenu nadigrali Everton in ga premagali z 2:1.

Sportklub Slovenija

Everton je v sezono krenil odlično. Karamele iz Liverpoola so dobile uvodne 4 obračune, nato pa na svojem Goodison Parku remizirale z aktualnimi angleškimi prvaki. Čutiti je bilo evforijo, a Everton je hitro padel na realna tla. Danes je doživel drugi zaporedni poraz.

Ancelotti je imel danes veliko težav s sestavo enajsterice, saj zaradi kazni nista imela pravice nastopa Digne in Richarlison. Zaradi poškodbe sta manjkala James Rodriguez in Coleman. Zanimivo je dejstvo, da je prednost pred Pickfordom med vratnicama dobil Olsen.

V prvem polčasu se nismo naužili dobrega nogometa. Everton je bil povsem nekonkreten. Evidentno je bilo, da ekipi iz LIverpoola v napadu primanjkuje hitrosti.

Gostitelji so v prvem delu igre izpeljali eno nevarno akcijo. Saint-Maximin se je znašel sam pred vrati Olsona, a priložnost zapravil.

Srake so povedle v 56. minuti. Andre Gomes je želel odbiti žogo v svojem kazenskem prostoru, iz ozadja pa je pritekel Wilson in se prvi dokopal do žoge. Portugalec je tako, namesto da bi odbil okroglo usnje, brcnil Wilsona in sodnik je pokazal na belo točko. Wilson je enajstemtrovko realiziral.

V 84. minuti je Wilson še enkrat zatresel mrežo. Žoga je po strelu Fraserja sicer tako ali tako letela proti cilju, a je Anglež pred golovo črto potrdil zadetek za svojo ekipo. Wilson je dosegel 6 od desetih golov Newcastla v letošnji sezoni.

Da nismo ostali brez drame, je z 8. zadetkom v sezoni poskrbel Calvert-Lewin, ki je v 91. minuti znižal zaostanek, a Ancelottijeva četa pozitivnega rezultata ni iztržila.

Everton je trenutno še vedno na 2. mestu.

Srake so skočile na 10. mesto.