Pep je podaljšal, sledi tudi Messi?

Premier Liga 20. Nov 202013:57 > 14:11
Getty Images

Pep Guardiola je v četrtek tudi uradno podaljšal zvestobo Manchester Cityju, ki bo poleti naredil vse, da v svoje vrste zvabi Lionela Messija.

Pepova nova pogodba je naravni korak pri potovanju, ki ga naš klub preživlja z njim v zadnjih letih. To je plod razumevanja in spoštovanja,” je ob podaljšanju pogodba s Pepom Guardiolo dejal predsednik Manchester Cityja Khaldoon Mubarak.

Guardiola je v City prišel leta 2016 in osvojila dva naslova angleškega prvaka, tri ligaške pokale in Pokal FA, medtem ko Liga prvakov ostaja neuresničen cilj. Po slovesu od najelitnešjega evropskega klubskega tekmovanja in slavju Liverpoola v Premier ligi so angleški mediji veliko pisali o njegovemu povratku v Barcelono, toda na koncu so mu bogati lastniki sinje-modrih ponudili novo pogodbo.

Številni so prepričani, da bo Guardiola poleti znova združil moči z Lionelom Messijem, ki je bil po sporu in nestrinjanju s klubsko politiko poleti blizu odhoda iz Barcelone. Argentinec je na koncu ostal, a poleti bo prost igralec in Guardiola bi ga sprejel odprtih rok.