Mou: Pri Unitedu niso srečni, a so mirni

Premier Liga 15. Jan 201412:28 > 12:29

Ljubljana – V nedeljo bo na Otoku vse v znamenju velikega derbija med Chelseajem in Manchester Unitedom, ki si ga od 17.00 naprej ekskluzivno oglejte na SK 1. Portugalec je za “ogrevanje” pokomentiral ne preveč bleščečo situacijo pri rdečih vragih.

Kljub številnim neuspehom v letošnji sezoni, je Jose Mourinho prepričan, da na Old Traffordu še vedno zaupajo Davidu Moyesu. “Moj občutek, ki je osnovan na letih prijateljvanja z Alexom Fergusonom in nekaterih ‘insajderskih’ informacijah, mi pravi, da pri Manchester Unitedu niso srečeni, vendar so mirni. Zaupajo Davidu in on zaupa njim,” je pred nedeljskim derbijem na Stamford Bridgeu dejal Mourinho.

V nasprotju z rdečimi vragi gred londonskim modrim v letošnji sezoni odlično od rok. Trenutno zasedajo tretje mesto z zgolj dvema točkama zaostanka za vodilnim Arsenalom, v nedeljo pa bodo lovili peto zaporedno zmago. Brez dvoma bo vsaj s strani medijev in tudi navijačev večji pritisk na Moyesu, ki mora nujno zmagati, če še želi razmišljati o boju za najvišja mesta. “Mislim, da David ni pod pritiskom. To je nekaj navideznega. To je nekaj, kar prihaja s strani medijev kot posledica tega, da nimaš najboljših rezultatov. Najpomembnejši ni pritisk, ki prihaja od zunaj, temveč tisti od znotraj,” je nadaljeval The Special One.

Mourinho verjame, da se bo United pobral še v letošnji sezoni. V nov naslov rdečih vragov pa v tem trenutku ne verjame. “Trener je miren, oni pa si mislijo, da je to naš trener za naslednji dve, tri, štiri, pet let. Vsi so skupaj in znova bodo zgradili ekipo. Slabi rezultati se bodo končali. Vrnili se bodo na pravo pot, čeprav je verjetno prepozno za zmago v prvenstvu, saj je njihov zaostanek za vodilnim moštvom (11 točk, op. p.) prevelik,” je zaključil Mourinho, ki bi z zmago verjetno dokončno pokopal vse upe Uniteda na ubranitev naslova.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images