Mourinho pripeljal še egipčanskega Messija

Premier Liga 24. Jan 201411:42 > 13:53

Ljubljana – Jose Mourinho je po Nemanji Matiću v januarskem prestopnem roku na Stamford Bridge iz Basla pripeljal še Egipčana Mohameda Salaha, ki je postal najdražji igralec v zgodovini švicarskega kluba.

Medtem ko je Juan Mata tik pred odhodom iz Chelseaja, Jose Mourinho skrbi tudi za dodatne okrepitve pred drugim delom sezone. Po Nemanji Matiću je Portugalec v svoje lovke ujel še nadarjenega 21-letnega Egipčana Mohameda Salaha. Igralec sredine igrišča se bo na Stamford Bridge preselil v zameno za 13,5 milijona evrov, kar pomeni, da je postal najdražji igralec v zgodovini Basla, saj je njegov prestop še dober milijon dražji od prestopa Xherada Shaqirija v munchenski Bayern. Salaha čaka le še zdravniški pregled in dogovor o plači, nato pa bo tudi uradno podpisal pogodbo.

Ob Chelseaju so se za Salaha zelo resno zanimali tudi pri Liverpoolu in Tottenhamu. Egipčan je bil član Basla leto in pol, pred tem je nastopal za egipčanski Arab Contractors. Salah je nogometni svet nase resneje opozoril na letošnjih dveh tekmah Lige prvakov ravno proti Chelseaju. Egipčan je bil prvi mož svoje ekipe ob dveh presenetljivih zmagah Basla, saj je zadel tako na prvi kot drugi tekmi. In očitno povsem navdušil Mourinha.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images