Arteta: Poškodbe nas ne bodo zmotile

Premier Liga 30. Jan 201414:56 > 14:57

Ljubljana – Četo Arsena Wengerja so v zadnjem času napadle poškodbe, toda Mikel Arteta zaupa v francoskega strokovnjaka, ki bo “našel ustrezne rešitve”.

Arsenal je s torkovim remijem proti Southamptonu (2:2) zapravil vodstvo, ob tem pa naletel na nekaj novih težav povezanih s poškodbami. Na listi poškodovanih sta se znova znašla Aaron Ramsey in Jack Wilshere, za dodatne težave je poskrbel izključeni Mathieu Flamini. Če vemo, da je že od prej odsoten Tomaš Rosicky, hitro pridemo do spoznanja, da je Arsene Wenger ostal praktično brez celotne vezne vrste.

To se dogaja in s tem se moramo spoprijeti. Urnik je v tem trenutku res zelo natrpan – v naslednjih dveh tednih je pred nami nekaj težkih tekem, s katerimi se moramo spoprijeti in jih odigrati po najboljših močeh,” se Mikel Arteta ne težave ne želi ozirati. “Imeli smo veliko možnosti, toda to je samo en problem, ki smo ga imeli v zadnjih tednih. Imeli smo veliko poškodb. Walcotta smo izgubili za dalj časa, Oxlade-Chamberlain se ravno vrača … preveč vsega. Tudi Rosicky je bil odsoten nekaj tednov, tako da smo trenutno malce prikrajšani, toda upam, da se bodo hitro vrnili,” se nadeja Španec.

Arteta prav tako verjame, da si bodo tudi ostala vodilna moštva privoščila kakšen spodrsljaj, kot topničarji proti Southamptonu. “Nič ne moremo narediti glede preostalih ekip. To ni odvisno od nas. Do konca je še dolga pot. Vsi bodo izgubljajo točke, nekateri tudi proti Southamptonu, saj je tam težko igrati. Upam, da bo z nami vse v redu,” je še dodal Mikel Arteta.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images