Po osmih letih in 15 trofejah Vidić zapušča rdeče vrage

Premier Liga 7. Feb 201410:39 > 10:40

Ljubljana – Dogoletni član in kapetan Manchester Uniteda Nemanja Vidić bo po koncu sezone zapustil Old Trafford, so zapisali na uradni spletni strani kluba.

Že nekaj časa se je šušljalo in namigovalo, sedaj je postalo tudi uradno. Nemanja Vidić bo po koncu sezone, ko se mu tudu izteče pogodba, zapusil Manchester United. Srbski branilec je na Old Trafford prišel leta 2006 iz moskovskega Spartaka. V osmih letih je skupno osvojil 15 lovorik, leta 2008 se je po zmagi proti Chelseaju veselil tudi tiste najbolj prestižne v Ligi prvakov.

To je zadnje leto moje pogodbe. za menoj pa je osem čudovitih let v klubu. Moj čas pri Manchester Unitedu bo za vedno zapisan kot vrhunec moje kariere. Nisem mogel niti sanjati, da bom osvojil 15 trofej. Še posebno mi bo v pominu ostala nepozabna noč v Moskvi, ki bo v mojem in srcih navijačev živela večno. Toda odločil sem se, da na koncu sezone odidem. V karieri želim nov izziv in v letih, ki prihajajo, bom poskušal iz sebe izvleči kar čim več. Do konca sezone se bom osredotočal, da dam od sebe kar čim več za Manchester United,” je dejal Vidić, tudi nekdanji kapetan srbske reprezentance.

Vidiću snubcev ne bo manjkalo. Zanj so že pokazali zanimanje številni evropski velikani. “Ne razmišljam, da bi ostal v Angliji, saj tukaj želim igrati samo za Manchester United. Menim, da sem imel veliko srečo, da sem bil toliko časa njegov član. Za nadaljevanje kariere imam nekaj možnosti in izbral bom tisto, ki bo najboljša za mene in mojo družino. Upam, da se bodo s tem končale vse špekulacije o moji prihodnosti,” je še dodal Vidić, za katerega so največ zanimanja pokazali pri milanskem Interju.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images