FA pokal: Arsenal in City po maščevanje

Premier Liga 14. Feb 201414:45 > 14:45

Ljubljana – Ta vikend bo na Otoku v ospredju FA pokal. Na sporedu bo kar nekaj zanimivih tekem. V soboto ob 18.15 v živo na SK 1 Manchester City vs. Chelsea, v nedeljo ob 17.00 v živo na SK 1 Arsenal vs. Liverpool.

Sredi tedna smo spremljali tekme Premier lige, konec tedna pa bomo lahko uživali v prenosih osmine finala FA pokala. V letošnji izvedbi prestižnega tekmovanja smo videli že kar nekaj presenečenj, še več si jih obetamo v nadaljevanju. Brez dvoma pa nas v osmini finala čakata dva velika derbija.

Prvi bo odigran v soboto ob 18.15 na Etihadu, kjer se bo Manchester City Chelseaju poskušal maščevati za nedavni poraz v prvenstvu. Sinje-modri so vse do obračuna z zasedbo Joseja Mourinha delovali nepremagljivi. Tekmece so premagovali z lahkoto, njihova igra praktično ni imela pomanjkljivosti, toda zviti Portugalec je znova pokazal svoje mojstrstvo in Chelsea popeljal do pomembne zmage.

Ekipi v angleškem prvenstvu ločijo le tri točke (City ima tekmo manj), v FA pokalu pa gre v zadnjem času veliko bolje od rok Chelseaju. Modri iz Londona so nazadnje slavili v sezoni 2012, ko so bili v finalu z 2:1 boljši od Liverpoola. Kako bo tokrat, v soboto od 18.15 naprej spremljajte na SK 1.

Dan kasneje sledi še en mega derbi. Arsenal bo na Emiratesu gostil Liverpool in se podobno kot City Chelseaju poskušal maševati za nedavni boleči poraz. Spomnimo, da so redsi pred kratkim na Anfieldu s kar 5:1 ponižali topničarje, potem ko so jim že v prvih 20. minutah zabili štiri zadetke.

Wenger bi utegnil dodobro premešati postavo, saj pokalna tekmovanja pogosto izkorišča za preizkušanje mladih in neznanih obrazov. Po drugi strani pa je želja po prekinitvi dolgoletne suše brez lovorike verjetno dovolj velika, da bo redse napadel z vsemi razpoložljivimi močmi.

Spodaj najdete popoln spored vseh tekme osmine finala FA pokala, ki si jih boste v živo lahko ogledali na programih Sport Kluba.

FA pokal, osmina finala:

Sobota, ob 13.45 v živo na SK 1:
Sunderland – Southampton

Ob 16.00 v živo na SK 4:
Cardiff – Wigan

Ob 16.00 v živo na SK 5:
Sheffield – Charlton

Ob 16.00 v živo na SK 6:
Bournemouth – Burnley

Ob 18.15 v živo na SK 1:
Manchester City – Chelsea

Nedelja, ob 14.30 v živo na SK 1:
Everton – Swansea

Ob 17.00 v živo na SK 1:

Arsenal – Liverpool

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images