Bendtner: Ljudje mislijo, da sem psihopat

Premier Liga 7. Mar 201412:16 > 16:39

Ljubljana – Nicklas Bendtner ne skriva, da ni najbolj zadovoljen s svojim statusom pri Arsenalu, za katerega si je v največji meri kriv sam. Danec bo po koncu sezone zamenjal klubske barve, a to bo vse prej kot lahka naloga.

Nicklas Bendtner je na veliki oder prišel kot nadebudni viking oziroma več kot dostojni naslednik bratov Laudrup in Jona Dahla Tomassona. Potem ko je zasijal kot meteor na nebu, se je njegova pot hitro začela obračati v nasprotno smer. Vse manj časa je preživel na igrišču, njegove fotografije v britanskem rumenem tisku pa so postale vse pogostejše. Danec vse do danes ni našel forme, ki ga je pripeljala med najobetavnejše evropske napadalce. Arsene Wenger mu enostavno ne zaupa več in odhod iz Arsenala se v tem trenutku zdi najboljša možnost.

Kljub nesporni kakovosti se večina klubov Bendtnerja izogiba, razlog se seveda skriva v njegovem nemirnem temperamentu. Bendtner je celo prepričan, da bo zaradi slabe medijske podobe oziroma slabega imidža, ki je plod hudobnih govoric, težko dobil novega delodajalca.

Ljudje mislijo, da se do nogometa obnašam ravnodušno, da mislim le ne zabave. Toda to je daleč od resnice. Od vseh stvari, ki se govorijo in pišejo o meni, je res samo to, da sem v Kobenhavnu vozil pod vplivom alkohola,” je dejal Bendtner in se dopolnil: “Ljudje mislijo, da sem psihopat. Priporočila so v luči prestopa zelo pomembna. Nihče me ne bo želel pripeljati v klub, če bo imel o meni napačno podobo. Pravijo, da sem dober človek in dober fant, a da so vseeno v dvomih.

Bendtner bi z veseljem ostal na Emiratesu, vendar se zaveda, da se bo to težko zgodilo. “Rad bi ostal in igral vsako tekmo, toda ne morem si predstavljati, da bi se to zgodilo. Mislim, da moja prihodnost ni povezana z Arsenalom,” je še dodal Danec.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images