Pred 29. krogom v angleški PL: Kratek, a pekoč

Premier Liga 7. Mar 201412:34 > 14:30

London – Okrnjen 29. krog v Premier ligi bo resda le pet­stavčni ali polovičen, vseeno pa še kako pekoč. Ta konec tedna se igrajo tudi četrfinali Pokala angleške nogometne zveze. V te štiri obračune je vpletenih pet premierligašev. Dejansko počiva le Aston Villa.

Chelsea doma pričakuje Tottenham. Ta v zadnjih treh sezonah zdaj vodilni ekipi na lestvici povzroča vse več težav. Medsebojni obračun mestnih tekmecev se je jeseni končal z remijem 1:1. Tokrat Mourinho in njegovi modri hitijo proti še bolj zaznavnemu točkovnemu odmiku od Arsenala in še posebej od Manchester Cityja, za katerim bomo v nedeljo kot nujno opombo hiteli dodajati ­ že s tremi odigranimi tekmami manj!

Tottenham bo za Chelsea zelo težka naloga. Da bi prodorni stojček Eden Hazard tako elegantno ­ kot je pred tednom Fulham ­ razrezal tudi strnjeno obrambno vrsto Spursov, je malo verjetno. Strateg Chelseaja se bo moral domisliti nekaj posebnega, še bolj posebna pa bo morala biti izvedba njegove ekipe.

Tottenham, ki je zaenkrat na tabeli peti, tudi ni v posebej zavidljivem položaju. Če mu v soboto pozno popoldne povsem spodrsne, so njegove možnosti, da bi morebiti še ujel četrto mesto in s tem nastop v Ligi prvakov prihodnje leto, v resnici dokončno pokopane.

Druga izstopajoča postavka tega kroga je spopad zadnjih dveh, Cardiffa in Fulhama. Londončani imajo v finalu sezone sorazmerno lahke nasprotnike, zato nekako računajo, da jih bo zmagovalna miselnost obsedla tedaj. Toda temelj za spreobrnitev v zmagovalce morajo nujno utrditi prav z nastopom v Cardiffu. In Valižani? Ob zadnjem porazu na White Hart Laneu je njihov trener Ole Gunnar Solskjaer razlagal, da je končno videl svoje moštvo “igrati tako kot je treba“. Tudi prav! Dodati je lahko le, da se niti ne gre čuditi tistim, ki bi ob pogledu na ta igralni par odmahnili s pripombo: “Ta dva bosta itak izpadla!” Zelo verjetno imajo prav.

Grizlo se bo, in to še kako, na tekmi Norwich ­ Stoke. Crystal Palace bo tudi na zelo težki preiskušnji, saj na domačem Selhurst Parku pričakuje Southampton. Nemara so pred zelo mirnim vikendom navijači Manchester Uniteda. Njihovi potujejo v Birmingham k West Bromu. Po ravanšo. Jeseni so bili na Old Traffordu poraženi. Lani pa se je ta tekma, to je bilo v zadnjem krogu, končala s hokejskim rezultatom 5:5. Za nameček West Brom vidi na nitki, tik pred prepadom. Z novim trenerjem Pepom Melom na čelu je West Brom le štirikrat remiziral in dvakrat izgubil.

Torej. Za nekatere bo ta konec tedna res lahko kar miren.

Premier liga, 29. krog:

Sobota, ob 13.45 v živo na SK 2:

West Bromwich Albion – Manchester United

Ob 16.00:
Norwich City – Stoke City
Crystal Palace – Southampton
Cardiff City – Fulham

Ob 18.30 v živo na SK 1:
Chelsea – Tottenham Hotspur

Sreda, 26. marca, ob 20.45:
West Ham – Hull City
Liverpool – Sunderland

Preloženo:

Manchester City – Aston Villa
Arsenal – Swansea
Newcastle – Everton

Author: Iz Londona Matjaž Ambrožič, Foto: Getty Images