Pred 35. krogom v angleški PL: Meji že na omotico

Premier Liga 18. Apr 201414:50 > 14:56

London – Obračuni minulega 34. kroga v Premier ligi so bili še v redu; na naše splošno zdravstveno stanje in posledično psihično trdnost ciljam. Tudi še torkova zapoznela tekma med Arsenalom in West Hamom se je, sicer šele v drugem polčasu, pridružila konvoju razuma. Šok, in to dvojni, je nastopil ob koncu sredinih zaostalih dveh srečanj. Deset minut zatem pa je v prodor na Mestali pohitel še Gareth Bale.

Arsenal je po novem spet favorit za osvojitev četrtega mesta. Bomo rekli da je zagotovo – vsaj še do začetka nedeljskega obračuna v Hullu. To bo vroča vaja za majsko finale FA pokala. V prvenstvenem smislu pa je tekma odločilna za obe ekipi. Predvsem za Hull. Ne, pomembna je predvsem za Arsenal. Ne. Za Hull je! Ok, naj bo. Za Hull in Arsenal je enako pomembna. Vse so pomembne za vse! Ali ni to grozno? Dajmo se smejat, dokler nas ne oblije hladen pot in nato, bog ne daj, doleti še jok.

Everton v nedeljo doma pričakuje Manchester United, kar je enako vrnitvi njihovega nekdanjega trenerja Davida Moyesa na Goodison Park. Če bo Everton igral tako neustvarjalno kot je v sredo proti Crystal Palaceu, potem bo Moyes dvorišče svoje nekdanje pisarne morebiti zapustil celo nasmejan. Liverpool gre na Carrow Road, kjer ga čaka na boj na vse-ali-nič pripravljeni Norwich. Pri Liverpoolu bo manjkal kaznovani Jordan Henderson pa tudi poškodovani Daniel Sturridge. Da bi Norwich prekinil Liverpoolovo biserno serijo desetih zaporednih porazov – malo verjetno, kajne. “Se slišimo po tekmi“, vpije v daljavi nekdo v rumeno-zeleni majici.

Manchester City bo v ponedeljek doma najbrž pospravil West Brom. Najprej pa sobota. Swansea bi moral v gosteh odnesti že pet tednov povsem apatični Newcastle in se tako umakniti pred sivimi oblaki, ki mu grozijo preprosto zato, ker je do sedaj zbral še premalo točk, pač. Cardiff naj bi doma naplahtal Stoke. A, spet, tudi pri tem paru ni nič gotovega ali zanesljivega. Fulham gre po svojo tretjo zaporedno zmago na White Hart Lane k Tottenhamu, kjer jih navadno dobi po grbi. Ponoviti si gre le namišljen naslov edine spremljevalne zimzelenke za to sezono, ki bi lahko bil “Ta je čudna” ali pa “Deset mesecev pod polno luno“. Kajti. Štiri kroge pred koncem Crystal Palace potuje čez reko na Upton Park po svojo peto zaporedno zmago! Neverjetno, peto!

In še. Chelsea brez poškodovanega Edena Hazarda doma, po novem trepetaje, pričakuje Sunderland. Sicer že odpisani Sunderland, ki pa zdaj za šalo draži in razburja najboljše.

Pripravite robce, zobotrebce, žvečilke in bodite blizu vsaj enega trdnega plota. Velika verjetnost je, da se bo potrebno – spet – kam nasloniti: prihaja 35. krog v Premier ligi.

Premier liga, 35. krog:

Sobota, ob 13.45 v živo na SK 2:
Tottenham – Fulham

Ob 16.00:
Aston Villa – Southampton
Cardiff City – Stoke City
Newcastle – Swansea City
West Ham – Crystal Palace

Ob 18.30 v živo na SK 1:

Chelsea – Sunderland

Nedelja, ob 13.00 v živo na SK 2:

Norwich City – Liverpool

Ob 15.05 v živo na SK 2:

Hull City – Arsenal

Ob 17.10 v živo na SK 2:

Everton – Manchester United

Ponedeljek, ob 21.00 v živo na SK 1:
Manchester City – WBA

Author: Iz Londona Matjaž Ambrožič, Foto: Getty Images