To bi bila senzacija: Klub iz Kosova želi pomagati Suarezu

Premier Liga 1. Jul 201411:41 > 16:48

Ljubljana – Ugriz Luisa Suareza, ki se je med tem svoji “žrtvi” Giorgu Chielliniju že opravičil, še vedno močno odmeva v športnem svetu. Neumnost Urugvajca pa bi radi kar čim bolje izkoristili pri kosovskem klubu Hajvalia.

Marsikdo je sprva pomislil, da gre le za dobro šalo, toda zdi se, da je ponudba kosovskega prvoligaškega kluba Hajvalia vse prej kot to. Kaj so Kosovci sploh predlagali Luisu Suarezu in Liverpoolu? Urugvajcu bi v naslednji štirih mesecih, ki jih mora zaradi stroge kazni FIFE v nogometnem smislu preživeti v popolni osami, omogočil treniranje in tudi igranje, saj Kosovo še ni član svetovne mednarodne zveze in izrečene sankcije iz njihove strani na ozemlju te mlade države nimajo veljave.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Če bo Suarez sprejel nenavadno ponudbo, bi se moral odpovedati lepemu zaslužku, saj je jasno, da klub iz Prištine še zdaleč ne premore toliko denarja kot Liverpool. “Ker mi še nismo člani FIFE, mislim, da bi lahko igral na Kosovu. Zaradi tega smo poslali ponudbo Liverpoolu. To je maksimum, ki ga lahko ponudimo. Ponudili smo 30 tisoč evrov in mesečno plačo v višini 1500 evrov. Njemu se to morda sliši smešno, vendar to je največ kar lahko naredimo. Če bi želel igrati za nas, je dobrodošel. Ker mi nismo člani FIFE, bi bilo zanj to idealno,” je ob tem za kosovski dnevnik Sport Plus dejal direktor Hajvalia, Xhavit Pacolli.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images