Kje so meje Liverpoola? Želijo še Markovića, Lovrena in Origija

Premier Liga 7. Jul 201414:36 > 14:40

Ljubljana – Liverpool se je v minulem tekmovalnem obdobju znova vrnil med najboljše angleške klube in očitno tam želi ostati tudi v prihodnosti, saj je klub iz Anfielda praktično brez konkurence za zdaj najbolj dejaven na poletni tržnici.

Pri Liverpoolu so za začetek v svoje vrste pripeljali Emreja Cana iz Bayerja, nato še Adama Lallano in Rickieja Lamberta iz Southamptona. A klub iz kultnega Anfielda se pri tem očitno ne misli ustaviti. Ker bo Luis Suarez skoraj zagotovo odšel za mastno odškodnino (govori se o 90 milijonih evrih), si redsi lahko privoščijo še kakšno dodatno okrepitev.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Brendan Rodgers bo v naslednji sezoni tako lahko računal na odlično ekipo, v kateri bo kar mrgolelo dokazovanja željnjih mladeničev. Ob omenjeni trojici si pri Liverpoolu v svojih vrstah želijo videti tudi Lazarja Markovića iz Benfice. Komaj 20-letni Srb velja za enega najbolj perspektivnih vezistov v Evropi, a njegov prihod niti približno ne bo poceni. Pri Benfici menda zanj želijo iztržiti kar 30 milijonov evrov odškodnine, nekateri mediji pa že poročajo, da sta kluba dosegla dogovor o prestopu.

Ob Markoviću je tarča Liverpoola tudi hrvaški reprezentančni branilec Dejan Lovren. Southampton ga za zdaj sicer ne želi prodati, vendar s tem najverjetneje zgolj želi izsiliti nekoliko višjo ceno. Proti mestu Beatlov pa naj bi se odpravil tudi belgijski reprezentančni napadalec Divock Origi, ki z odličnimi predstavami nase opozarja na svetovnem prvenstvu v Braziliji. Napadalec Lilla bo redse stal okoli 12 milijonov evrov.

Kot že rečeno, za Liverpool to verjetno ne bo prevelik finančni zalogaj, sploh če bo za Suarez prejel skoraj 100 milijonov evrov odškodnine.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images