750 milijonov funtov vredna zvestoba Man Uniteda Adidasu

Premier Liga 14. Jul 201416:08 > 16:09

Ljubljana – Da se v nogometu vrtijo ogromne, za navadne smrtnike povsem nepredstavljive vsote denarja, ni nobena skrivnost. To se je potrdilo tudi v primeru podpisa sponzorske pogodbe med Manchester Unitedom in Adidasom.

Za Manchester Unitedom je ena najslabših sezon v zadnjih dveh desetletjih, toda rdeči vragi so pred začetkom nove kljub temu podpisali zelo donosno sponzorsko pogodbo. Potem ko se je Nike odločil, da po 12-letih konča sodelovanje (pogodba velja še za naslednjo sezono), bo United v prihodnjih desetih letih opremljal Adidas. Namesto Američanov Nemci, torej.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Seveda je šlo pri vsem skupaj predvsem za denar. Pri Nikeu so se namreč odločili, da angleški klub zahteva preveč denarja, za Adidas pa je bila številka očitna sprejemljiva. Nemški proizvajalec športne opreme bo rdečim vragom tako plačal kar 750 milijonov funtov za desetletno pogodbo, ki bo v veljavo stopila v sezoni 2015/16.

Zanimivo, da bo v naslednji sezoni na dresih Uniteda prvič prisoten ameriški avtomobilski gigant Chevrolet, ki bo na leto plačeval kar 53 milijonov funtov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images