Rodgers bo porabil ves denar od Suareza

Premier Liga 18. Jul 201411:43 > 12:58

Ljubljana – Liga prvakov se v naslednji sezoni po dolgem času vrača na Anfield, ob tem ima Liverpool visoke ambicije tudi v domačih tekmovanjih. Brendan Rodgers že napoveduje še dodatne okrepitve.

Medtem ko je mesto Beatlov zapustil prvi strelec Luis Suarez, so Liverpool okrepili Rickie Lambert, Adam Lallana (oba sta prišla iz Southamptona), Lazar Marković iz Benfice in Emre Can iz Bayerja. Brendan Rodgers je za omenjeni kvartet odštel okoli 63 milijonov evrov, na zalogi pa ima še kakšen milijonček ali dva od prodaje Urugvajca, ki je v Barcelono odšel v zameno za 88 milijonov evrov.

  • NE SPREGLEJTE: Tako špansko kot angleško prvenstvo tudi naslednjo sezono spremljajte na programih Sport Kluba!

Rodgers preostanek denarja zagotovo ne bo varčeval, temveč jih bo poskušal kar čim bolje porabiti za dodatne okrepitve. “Okrepitve, ki smo jih pripeljali, nimajo nobene povezave z odhodom Luisa. To so igralci, ki so bili že pred tem predvideni kot okrepitve,” je sprva dejal Rodgers in nadaljeval: “Minulo sezono nismo imeli prave širine, v letošnji sezoni pa nastopamo v Ligi prvakov in moramo biti prepričani, da imamo kar čim močnejšo ekipo.”

“Kot na dlani je, da nam je prodaja Suareza omogočila, da porabimo nekoliko več, toda sedaj iščemo pravi tip igralca,” pravi Roodgers, ki opozarja, da to niti slučajno ne pomeni, da bodo redsi v nadaljevanju prestopnega roka zapravljali brezglavo: “Zagotovo ne bomo kupovali le zato, da zapravljamo. Prišli bodo le igralci, ki bodo mojo ekipo lahko naredili boljšo.”

Po odhodu Suareza je prioriteta Rodgersa verjetno predvsem prihod novega napadalca, ki se bo pridružil Danielu Sturridgeju. Kot morebitne okrepitve se sicer omenjajo tudi Arturo Vidal, Paul Pogba in Marco Reus.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images