Leeds v napadu na slovenski pogon

Premier Liga 5. Avg 201410:47 > 11:06

Ljubljana – V napadu Leedsa, kjer so v preteklosti blestel tudi takšni asi kot so Harry Kewell, Mark Viduka in Jimmy Floyd Hasselbaink, bo v prihajajoči sezoni Championshipa (v živo na Sport Klubu) blestel mladi slovenski up Žan Benedičič, ki bo na Otoku igral kot posojeni igralec Milana.

Potem ko je kariero začel v kranjskem Triglavu in nase opozoril v mladinski selekciji slovitega Milana, bo Žan Benedičič prve izkušnje v članskem nogometu nabiral v majici Leedsa. Trikratni angleški prvaki, ki so v zadnjih letih daleč od nekdanje slave, si od mladega Slovenca veliko obetajo.

  • NE SPREGLEJTE: Nova sezona Championshipa od petka naprej ekskluzivno na Sport Klubu, začetek Premier lige 16. avgusta!

“Gre za raznovrstnega igralca. Je močan in tehnično dober igralec. Iz Milana k nam prihaja z dobrimi priporočili,” so ob prihodu Benedečiča zapisali na uradni spletni strani Leedsa. Angleži ga bodo po enoletni posoji lahko tudi dokončno odkupili od velikana iz svetovne prestolnice mode.

Benedečiča po igranju pod vodstvom Pippa Inzaghija tako čaka kaljenje v angleški drugoligaški konkurenci. Še kako zanimiv Championship bomo tudi v letošnji sezoni seveda spremljali na Sport Klubu, kjer bomo tekmam Leedsa namenili še nekoliko več pozornosti.

Championship, 1. krog:

Petek, ob 20:45 v živo na SK 3:Blaclburn Rovers vs. Cardiff City

Sobota, ob 13:15 v živo na SK 1:Sheffield UTD vs. Bristol City

Ob 16:00 v živo na SK 1:Brentford vs. Charlton Athletic

Ob 18:15 v živo na SK 2:Ispwich vs. Fulham

Nedelja, ob 17:00 v živo na SK 2:Wolves – Norwich

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images