Rooney: Van Gaal opravlja odlično delo

Premier Liga 5. Avg 201416:45 > 16:46

Ljubljana – Tudi Wayne Rooney je potrdil, da se je Manchester United odlično prilagodil na življenje pod taktirko Louisa van Gaala. Rdeči vragi so odlično formo potrdili v ZDA z zmagami proti Romi, Interju, Realu in Liverpoolu.

“Za nami je nekaj dobrih tednov. Imamo novega trenerja, ki od nas zahteva, da igramo drugačen nogomet,” je po slavju na pokalu prvakov novinarjem razlagal Wayne Rooney, tudi najboljši igralec celotnega turnirja. Louis van Gaal se je očitno res dobro znašel na Old Traffordu, kjer je nasledil nesrečnega Davida Moyesa.

United je v močni konkurenci vpisal nekaj velikih zmag in napovedal povratek na pota stare slave. “Moramo se prilagoditi. Proti odličnim nasprotnikom smo iztržili nekaj dobrih rezultatov in mislim, da smo lahko zadovoljni. Mislim, da sistem ustreza ekipi, ne le meni. Trener je prišel in se razgledal po vseh igralcih, ki jih imamo na voljo. Naredil je tisto, kar je po njegovem mnenju najboljše za ekipo,” je delo Nizozemca hvalil angleški reprezentant.

“Je zahteven trener, vendar že vse od prihoda opravlja odlično delo. Vsem nam je predstavil nek nov pogled na nogomet, ki ga pred tem nismo imeli. To je dobro za nas in upam, da se bo nadaljevalo v tej smeri. Želimo zmagovati, dobro igrati in očitno nam je uspelo. Ob tem smo osvojili še trofejo. Vedno je lepo premagati Liverpool. Zadovoljni smo z opravljenim delom v ZDA, sedaj nas čaka še Valencia, nato pa začetek sezone,” se Rooney že veseli prihajajočih izzivov.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images