Van Gaal brez milosti: Prečrtal sedmerico igralcev

Premier Liga 11. Avg 201413:12 > 14:16

Ljubljana – S prihodom Louisa van Gaala so za Manchester United nedvomno prišli novi in spremenjeni časi. Po turneji v ZDA je Nizozemec menda prečrtal sedmerico igralcev, na katere v prihodnosti ne bo več računal.

Sodeč po prvih pripravljalnih temah se bo Manchester United po minuli sezoni polni razočaranj v novem tekmovalnem obdobju znova boril za najvišja mesta v Premier ligi, ki jo bodo v soboto s tekmo proti Swanseaju (ob 13:45 v živo na SK 1) odprli ravno rdeči vragi. Zasedbo Louisa van Gaala v torek čaka še zadnji preizkus proti Valencii (ob 20.30 v živo na SK 3), nato pa bodo na vrsto že prišli prvi obračuni za prvenstvene točke.

Nizozemec bo v sezono krenil z nekoliko prenovljeno zasedbo, ki jo je “podedoval” od neuspešnega Davida Moyesa. Na Old Trafford sta že prišla bočni nogometaš Luke Shaw iz Southamptona in Ander Herrera iz Bilbaa, kot možni okrepitvi se še naprej omenjata Angel di Maria in Daley Blind.

Ne bo pa zanimivo samo pri prihodih, temveč tudi odhodih. Angleški mediji pišejo, da je Nizozemec po prihodu iz ZDA prečrtal sedmerico igralcev. Marouane Fellaini, Wilfried Zaha, Nani, Will Keane, Javier Hernández, Rafael in Šindži Kagawa so sicer začeli priprave, vendar bi še pred koncem poletnega prestopnega roka utegnili zapustiti gledališče sanj.

Zanimivo bo videti, kje bodo omenjeni nogometaši nadaljevali športno pot, izključeno pa ni niti, da ostanejo v Manchestru in Van Gaala poskušajo prepričati, da si vseeno zaslužijo svojih pet minut.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images