Falcao kot posojen igralec na Old Trafford

Premier Liga 1. Sep 201412:45 > 12:45

Ljubljana – Manchester United je tik pred koncem prestopnega roka na Old Trafford uspel pripeljati Radamela Falcaa, ki bo za rdeče vrage sprva igral kot posojeni igralec Monaca. Javier Hernandez v madridski Real.

V povezavi z Radamelom Falcaom se je v zadnjih dneh, tednih in mesecih omenjalo lepo število evropskih klubov. Dolgo časa je bil prvi favorit za njegov avtogram na pogodbi madridski Real, omenjal se je tudi Juventus, Manchester City in še marsikdo. Odlični Kolumbijec je na koncu pristal v vrstah Manchester Uniteda, kjer bo leto dni sprva igral kot posojeni igralec Monaca, nato pa bodo rdeči vragi tudi v popolnosti odkupili njegovo pogodbo.

United bo sicer drago plačal enoletno posojo, saj po angleških medijih kroži novica, da bodo Monacu odšteli kar 15 milijonov evrov.

Falcao bo predstavljal prijetno osvežitev za ekipo Louis Van Gaala, ki po uspešnem pripravljalnem obdobju nikakor ne najde prave forme. Rdeči vragi so po treh krogih Premier lige še naprej brez zmage, tako da so na Old Traffordu že zazvonili prvi alarmi.

Falcao je zaradi hude poškodbe kolena sicer izpustil lep del minule sezone, na zadnjih tekmah v dresu kluba iz kneževine pa dokazal, da je vse skupaj le še neprijeten spomin.

Hernandez v MadridSvoje vrste pred koncem mercata krepi tudi madridski Real. Carlo Ancelotti bo lahko računal tudi na Javierja Hernandeza, ki ga bo Manchester United za eno leto posodil aktualnemu evropskemu prvaku.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images