Pred 6. krogom v PL: Super sobota, ampak res

Premier Liga 26. Sep 201416:00 > 16:00

London – Šesti krog v angleški nogometni elitni ligi bo točno tak – eliten: derbi vsake dve uri. V soboto bo prav res tako. Za nedeljo nam preostaneta le dva srečanja. Ta pač ne bosta derbija – odlično! Po šprintu sledi počitek. Še dobro, da ni obratno.

Liverpool gosti Everton! Kaj lepšega za čas sobotnega kosila. Everton jih je v tej sezono prejel največ. Največ golov med vsemi. Med vsemi klubi v Evropi – 17. Liverpool je v zadnjem času spet malo slabši kot pa smo pričakovali. Balotelli čepi v kazenskem prostoru nasprotnika, a tja pridrvi obvezno brez žoge. Te naj mu podajajo drugi. Suarez je lani vse opisano opravil sam in z njim pač ni bilo dela – zanj je bil dovolj en stavek, Mario mi jih naloži najmanj tri ali štiri.  Liverpool bi torej moral zmagati, z enim golom razlike, z enim golom, recimo, Sterlinga. Merseyside derbi zagotovo ne bo tako trapasto linearen, pač pa nogometni, tekmovalni praznik ali festival tradicije in prestiža. Možno je vse. Tudi to, da si bo po tej tekmi Everton popravil gol razliko! Slednjega navijači Liverpoola seveda nočejo prebrati, niti slišati, še manj pa doživeti.

Chelsea doma pričakuje Aston Villo, odkrijte sezone; novo, na-novo odkritje sezone. Kakšna sramota bi bila, če Chelsea ne bi – tako kot je to velemojstrsko opravil Arsenal pred tednom na Villa Parku – zmogel v treh minutah v Aston Villo zvrtati tri luknje, to pomeni tri gole, kajpak.

Ohrabren na krilih zmage proti Liverpoolu na Old Trafford prihaja West Ham. Londončani na največjem premierligaškem stadionu navadno izgubijo. Manchester United tega ne pozablja. Vprašanje pa je, kako pri sebi je United po debaklu pred tednom v Leicestru. Koliko pozablja in koliko še ne.

In če smo že pri Lisicah. Leicester se odpravlja na gostovanje h Crystal Palaceu. To bo čudovita tekma. Stara dobra znanca iz Championshipa vselej proizvedeta ljubko kriminalko. Če po uri tekme še ne bo rdečega kartona, potem…, potem lahko preklopite program, na tistega na primer, kjer je na sporedu golf.  Pa saj ne mislim resno. Lovsko-nogometnih bosta polni tudi na tekma Sunderland – Swansea in Southampton – QPR, ki se igrata istočasno. Ne velja zapuščati Premier lige, prav res ne. Swansi mora nujno popraviti vtis po zadnjem domačem porazu, medtem ko se QPR v Southampton ne odpravlja zmesti & zmleti, pač bi tam vseeno lahko imel malo višje apetite. Vsaj dokler četica Ronalda Koemana ne načne mreže Roberta Greena. Southampton bo, boste videli, letos še bolj uspešen kot lani. Pa že lani je bil odličen in je med poletjem z razprodajo polovice ekipe še mastno zaslužil.

Machester City potuje v Hull, kjer bi moral – zdaj pa resno, prosim, Emanuel Pellegrini – gladko zmagati. In naposled. Na Emiratih se v soboto pozno popoldne udarita Arsenal in Tottenham. Ta dva se res ne marata. Arsenal je favorit. Še raje. Arsenal je bil favorit, a je med tednom doma izgubil in izpadel iz Ligaškega pokala. In je zato v soboto malo manjši favorit. Tottenham ni favorit, pa čeprav je v Ligaškem pokalu napredoval, prejšnjo nedeljo pa v prvenstvu na domači zelenici prav lenobno izgubil, in to celo proti West Bromwichu. Severnolondonski derbi je vedno poslastica, vedno prinese veliko zadetkov in vedno se konča tako, da se imata tekmeca nato še manj rada. Pa že tako se sploh nimata. Ljubezen med kluboma ima že 174 minusov! Prvič sta se pomerila 19.novembra 1887. Navijači Spursov bi za eno krepko klofuto tekmecem, še posebej na Highburyju oziroma zdaj na Emiratih, dali vse. Občutek imam, da neprizanesljivi ali nevrtralni gledalci pravzaprav navijajo za njih – za navijače Tottenhama.

Premier liga, 6. krog:

Sobota, ob 13:45 v živo na SK 1:Liverpool – Everton

Ob 16:00:Chelsea – Aston Villa (v živo na SK 1)Hull City – Manchester City (v živo na SK 4)Manchester United – West Ham (v živo na SK 5)Sunderland – Swansea (v živo na SK 6)Southampton – QPRCrystal Palace – Leicester

Ob 18:30 v živo na SK 1:Arsenal – Tottenham

Nedelja, ob 17:00 v živo na SK 1:West Brom – Burnley

Ponedeljek, ob 21:00 v živo na SK 1:Stoke City – Newcastle

Lestvica: 1. Chelsea 13 točk2. Southampton 103. Aston Villa 104. Arsenal 95. Swansea 9…18. QPR 419. Burnley 320. Newcastle 3

Author: Iz Londona Matjaž Ambrožič