Wenger po incidentu z Mourinhem: Ničesar ne obžalujem

Premier Liga 6. Okt 201414:59 > 15:39

Ljubljana – Veliki derbi 7. kroga Premier lige med Chelseajem in Arsenalom je ponudil zmago prvih z 2:0 in tudi konflikt med Josejem Mourinhem in Arsenom Wengerjem, ki ne obžaluje, da je odrinil stanovskega kolega.

Chelsea je po zmagi z 19 točkami še povečal prednost pred konkurenco, medtem ko je Arsenal daleč za vodilnimi mesti. Topničarji trenutno držijo zgolj 8. mesto z velikimi devetimi točkami zaostanka za vodilnim moštvom. A po koncu derbija je le malokdo razpravljal o dogajanju na zelenici Stamofrd Bridgea in razliki med obema ekipama, vsi so govorili zgolj o konfliktu med Josejem Mourinhem in Arsenom Wengerjem.

  • NE SPREGLEJTE: Vrhunci 7. kroga Premier lige TUKAJ!

Vse skupaj je zakuhal Gary Cahill, ki je ostro startal na Alexisa Sancheza. Francoz je bil mnenja, da bi moral sodnik Avstralcu pokazati neposredni rdeči karton, Portugalec pa je bil seveda ravno nasprotnega mnenja. Vse skupaj je šlo celo tako daleč, da je Wenger odrinil Mourinha, ki mu seveda ni ostal dolžan.

“Zame je zgodba končana. Na derbijih postane vroče, čustva privrejo na plan. Na igrišču sta dve coni, kjer se lahko gibljeta trenerja. Ena je bila moja, druga od Wengerja. Prišel je do mene, da bi ustvaril pritisk na četrtega sodnik, da Cahillu pokaže rdeči karton. To mi ni bilo všeč. Prosil sem ga, naj odide in se ne vrača več,” je vroče dogajanje opisal Mourinho.

Tudi Wenger je seveda predstavil svojo plat zgodbe. “Ničesar ne obžalujem, saj nimam ničesar obžalovati. Malce sem se dotaknil Mourinha, vendar ni šlo za porivanje. Če bi ga porinil, bi bilo vse skupaj videti malo drugače. Dobro se zavedam, da me boste mediji v prihodnje naučili o morali, bontonu, toda jaz sem vam to sam ponudil. To moram sedaj sprejeti,” je dejal Francoz in dodal: “Jose pravi, da bi morali končati z osmimi igralci na terenu, jaz pa sem mu vrnil. Ne vem, kako je Gary Cahill končal tekmo, kako je to naredil Branislav Ivanović in Oscar.”

Glede na to, da je prihodnji konec tedna rezerviran za nove tekme kvalifikacij za Euro 2016, lahko brez dvoma pričakujemo nadaljevanje medijske vojne med Wengerjem in Mourinhom.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images