Wenger: Naslov še ni odpisan

Premier Liga 16. Okt 201416:44 > 17. Okt 2014 8:56

Ljubljana – Arsene Wenger kljub velikemu zaostanku za vodilnim Chelseajem puške še ne meče v koruzo. Francoz verjame, da se topničarji lahko vrnejo in vmešajo v bitko za naslov. Da misli resno, bo moral pokazati že v soboto, ko se bo Arsenal pomeril s Hullom (ob 16:00 v živo na SK 4).

Čeprav ima Arsenal v letošnji sezoni težave s številnimi poškodbami, ne manjka pa niti drugih težav, Arsene Wenger še ni izgubil zmagovalne mentalitete. “Res je, zaostanek je velik, devet točk po sedmih tekmah, povsem se strinjam, toda prvenstvo še ni izgubljeno,” je prepričan Francoz: “City je bolj napadalen, Chelsea pa boljše igra v obrambi, toda težko je napovedati, kdo bo končal spredaj, vendar mi si želimo, da končamo pred obema.”

Wenger se je znova spomnil tudi derbija proti Chelseaju, ki je slavil z 2:0. “Sami smo bili krivi, da nismo zadeli iz prvih priložnosti in si privoščoili napako ob njihovi zadetkih, toda med nami je bila zelo majhna razlika,” meni Wenger in se obrača proti novim izzivom: “Moramo gledati le sami nase in se zavedati, da če želimo nekaj dobiti na velikih tekmah, potem si ne smemo privoščiti napak, ki smo jih naredili na tekmi proti Chelseaju. To je bilo zame zelo travmatično. Zelo težko je bilo sprejeti način, na katerega smo izgubili.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images