Pred 7. krogom v angleški PL: Arsenal bo prvak!

London – Arsenalovstvo je presrečno! Igra Wengerjevega moštva je sijajna, ekipa je fizično na vrhuncu, zmagovalna motivacija neustavljivo puhti iz nogometašev z Emiratov. Vsi dvomi, ki so se okrog Arsenala nagnetli že takoj po prvi tekmi prvenstva, so že zdavnaj pozabljeni. Na gostovanju pri West Bromwichu bo Londončanom nekolikanj tečno, a vseeno drugega kot njihove zmage na Hawthornsu ni pričakovati.

Edino, kar nemara res še vedno skrbi navijače Arsenala, je morebitna poškodba njihovega srednjega napadalca Oliviera Girouda. Brez njegove strelske natančnosti – ki je v zadnjih mesecih proti pričakovanjem večine postala sinomim za finišerske krutosti – trenutno vodilni ekipi na lestvici Premier lige mogoče pa le ne bo šlo vse tako gladko, ko si jih šlo sicer. Obenem pa je res tudi to, da se pri Arsenalu ravno za kritje francozovega občutljivega igralnega položaja januarja, ko nastopi mini-prestoni rok, obeta še en zaznaven nakup. Te investicije se Arsenalovci veselijo že zdaj. Do sedaj je Mesut Özil, novi prvi zvezdnik londonskih rdečih, upravičil prav vse cekine iz 42,5 milijonov funtov težkega mošnjiča, ki so ga Arsenalovi direktorski kapitani za Nemčev odkup poslali k Realu v Madrid.

Manchester United gostuje pri Sunderlandu – tudi to bo zaznavna tekma, ki aktualne prvake lahko nekako ozdravi tresavice, ki je nastopila po presenetljivem porazu v prejšnjem krogu. Tedaj je na Old Traffordu četo Davida Moyesa razvozil prav tokratni Arsenalov gostitelj West Bromwich.

Tottenham v nedeljo gosti someščana West Ham, Liverpool pa Crystal Palace. Ti dve domači zmagi ob normalni temperaturi in povprečni vlagi tudi ne bi smeli postati kakor koli ogroženi. Pred prejšnjim krogom smo, najbrž vsi, napovedovali podobno, nato pa je stavo dobila kaka dama, ki je listek izpolnila s števili prepisanimi iz rojstnih listov svojih otrok oziorma bolj za hec kot zares!?

Dobra tekma bo tista med Southamptonom in Swanseajem. Neodločeno bo? Prav, naj bo. Manchester City 7. krog doma odpira z obračunom z Evertonom. Kaj se dogaja na Etihadu? Pred dvema tednoma popolno razlčovečenje, ali pač razmagnetenje največjega, to je mestnega rivala United, potem poraz v gosteh proti Aston Villi, ki mu je sledil popoln polom proti Bayernu v Ligi prvakov. Bavarci so, to vemo vsi, igrali točno tako kot veleva teorija, potem ko sešteješ nemško-proizvodnjo in slog a la Barca-Guardiola. V primerjavi z Bayernom proti ManCityju bi skoraj še Mozart izpadel kot da malce fuša. Kaj so se iz te lekcije naučili pri Manchester Cityju?

Tudi Chelsea v gosteh pri Norwichu ne bo imel imel niti sekunde za dremež. Da o Fulhamu ne govorimo posebej. Če ta v osmem poskusu doma končno ne zmaga, si bo njegov trener Nizozemec Martin Jol že v soboto zvečer na bregu katerega od kanalov v domačem Amsterdamu žvigaž žalostinke. Jol je zelo prijazen, pogosto tudi hudomušen mož – saj mu kaj takega ne privoščimo, mar ne.

Premier liga, 7. krog:

Sobota, ob 13.45 v živo na SK 1:
Manchester City – Everton

Ob 16.00:
Cardiff City – Newcastle United
Liverpool – Crystal Palace (v živo na SK 1)
Hull City – Aston Villa
Fulham – Stoke City

Ob 18.30 v živo na SK 1:
Sunderland – Manchester United

Nedelja, ob 14.30:
Southampton – Swansea City (v živo na SK 3)
Norwich City – Chelsea (v živo na SK 1)

Ob 17.00:
West Bromwich Albion – Arsenal (v živo na SK 1)
Tottenham Hotspur – West Ham United (v živo na SK 2)

Lestvica:
1. Arsenal 15 točk
2. Liverpool 13
3. Tottenahm 13
4. Everton 12
5. Chelsea 11
6. Southampton 11
7. Manchester City 10

12. Manchester United 7

18. Fulham 4
19. Crystal Palace 3
20. Sunderland 1

Author: Matjaž Ambrožič, Foto: Getty Images