Mou: Newcastle bi na igrišče lahko postavil kravo

Premier Liga 8. Dec 201413:20 > 09. Dec 2014 9:24

Ljubljana – Jose Mourinho prvega resnejšega spodrsljaja svojega Chelseaja v Premier ligi ni sprejel najboljše. Sprva je za poraz proti Newcastlu obtožil pobiralce žog, kasneje spregovoril tudi o kravah na sredini igrišča.

Čeprav se Jose Mourinho pod imperativom rezultata tudi sam rad posluži izrazito defenzivne taktike, ni preveč navdušen, ko mu tekmeci vrnejo z enako mero. Newcastle v soboto po vodstvu z 2:0 seveda ni izbiral sredstev pri branjenju rezultata in s tem pošteno razjezil Mourinha.

“Zavlačevali so kolikor dolgo so lahko. Ne morete delati kar želite, da dobite tekmo. Nekateri bi se branili z desetimi igralci, postavili jih vse pred gol, parkirali avtobus pred vrata, za žogo pa jim ni mar. Brez težav bi na sredino igrišča postavili kravo in nato dejali, da je bila tekma prekinjena, ker je bila krava na sredini igrišča. Morate igrati 10:10 in tako dobite dvoboj,” je v svojem slogu dejal The Special One.

“Bolj kot kdorkoli drug,” je Mou v nadaljevanju odgovoril na vprašanje, kako je igral Chelsea, in nadaljeval: “In seveda bomo vrnili udarec. Smo najboljši v ligi. Ljudje kot jaz, ki smo zelo dolgo v nogometu, moramo sprejeti to anomalijo. Priti v goste, biti boljši in na koncu izgubiti. To je nogomet. Nihče ni opravil boljšega dela od nas. Vsi bi si želeli biti v našem položaju. Smo odlični. Boljši smo od vseh ostalih. Ne pravim, da je moja ekipa najboljša, pravi, da je moja ekipa na vrhu lestvice in nihče drug nima toliko točk kot mi. Zaradi tega smo trenutno najboljša ekipa v Premier ligi.”

Author: Ž. Š, Foto: Getty Images