Pred 16. krogom v PL: Najlepše darilo je zavitek treh točk

Premier Liga 13. Dec 201413:44 > 13:47
London – Ni nujno, je pa lepo in obenem protokolarno – poskrbeti je treba za darila navijačem. In če se obotavljamo že pri zamisli, kako praznike polepšati najdražjim, se nam navadno izide bolj klavrno. Manchester United in Arsenal se morata v tem oziru prav ta konec tedna potruditi najbolj. Moštvo, ki ta konec tedna ne po razvilo zmagovalnih jader, bo bolj površen božiček.
Z veliki zanimanjem pričakujemo nedeljski super derbi med Manchester Unitedom in Liverpoolom. Domačini so nesporni favoriti. Imajo boljši rezultatski niz v zadnjih nastopih: pet zaporednih zmag; pa čeprav vse med temi niso bile čisto biserne. Liverpool je bil v tem obdobju res malce slabši. Bo pa zanimivo, kako se bodo Liverpoolčani odzvali na izpad iz Lige prvakov. 
Ta konec tedna je na sporedu tudi birminghamski derbi. Tako West Bromwich kot tudi Aston Villa hitita iz nevarne cone. Pri tem so bili nedavna precej bolj uspešni gostje. Januarja se je dvoboj med tema dvema ekipama končal s slavnostno golijado, bilo je 4:3. Igralo se je na Villa Parku, ki je le dobrih pet kilometrov oddaljen od stadiona Hawthornes. Zmagovalni zadetek je tedaj zabil Christian Benteke, ki bi bil kaj lahko mož odločitve tudi tokrat. 
Zelo zahtevno nalogo ima tokrat tudi Arsenal, ki doma pričakuje Newcastle. Ekipa Alana Pardewa ni le v dobri formi, pač pa je z minulotedensko zmago nad Chelseajem tudi v zanosu, ki bi ga lahko označili kot “veselje hecati se z največjimi”. Trač tedna je tokrat spet plete okrog Pardewa. Pred meseci ga je del navijačev Newcastlea vročično pošiljal na giljotino, zdaj pa se je pojavila navijaška skupina, ki navija za to, da se Pardewu pred stadionom St. James Park postavi kar spomenik. Privržencem Srak je treba priznati hudomušnost, mar ne. Nenazadnje so ti že nakazali, da kakšnega posebnega božičnega darila niti ne potrebujejo. In taki, ki si želijo najmanj, na koncu dobijo največ. Krut je ta svet, še bolj pa je zabaven, zagotovo. 
Chelsea bo najbrž dokaj lahko doma dobil tekmo s Hullom, Manchester City pa v gosteh z zadnjeuvrščenim Leicesterom. Tudi West Ham, ki je v zmagovalnem pohodu bi najbrž lahko tega nadaljeval, saj se podaja na na Stadion luči, kjer ga čaka toplo-hladno razpoloženi Sunderland. Prav enako pa velja tudi za Tottenham, ki bi iz Swanseaja moral prinesti vsaj točko. A vemo kako je s Tottenhamom, takoj po tem, ko se ta vrne z gostovanja v Evropski ligi. Nič kaj dosti ne da od sebe. Njegov evroligaški kolega Everton ima za regeneracijo tokrat po urniku dan viška, tako da v njegovo zmago v zadnjem srečanju kroga nad QPR, ta bo v ponedeljek zvečer, ne bi smeli dvomiti. Saj ne, da kateremu gnezu navijačev ne bi privoščili, sploh ne. Toda jasno je, da vsi vsega pač ne morejo dobiti. Še v Premier ligi ne. 
Premier liga, 16. krog:

Sobota, ob 16:00:

Leicester – Manchester City (v živo na SK 1)
Chelsea – Hull City (v živo na SK 4)
Burnley – Southampton (v živo na SK 5)
Sunderland – West Ham (v živo na SK 6)
Crystal Palace – Stoke City
WBA – Aston Villa

Ob 18:30 v živo na SK 2:
Arsenal – Newcastle

Nedelja, ob 14:30 v živo na SK 1:
Manchester United – Liverpool

Ob 17:00 v živo na SK 1:
Swansea – Tottenham

Ponedeljek, ob 21:00 v živo na SK 2:
Everton – QPR

Lestvica:
1. Chelsea 36 točk
2. Manchester City 33
3. Manchester United 28
4. West Ham 27
5. Southampton 26
6. Arsenal 23

18. Hull City 13
19. Burnley 12
20. Leicester 10

Author: Iz Londona Matjaž Ambrožič