VIDEO: Chelseajevi igralci ne simulirajo, trdi Mourinho

Premier Liga 14. Dec 20141:52 > 1:57
Chelsea je na tekmi 16. kroga Premier lige težje od pričakovanega pred domačimi gledalci na Stamford Bridgu premagal Hull City z 2:0 in na vrhu razpredelnice zadržal tri točke prednosti pred prvim zasledovalcem Manchestrom Cityjem, ki je v gosteh z 1:0 z golom Franka Lamparda odpravil Leicester City. Vseeno se na Otoku danes ni toliko pisalo o novi zmagi čete Joseja Mourinha, kot se je o simuliranju dveh njegovih nogometašev, Williana in Garyja Cahilla … Sploh slednji je med samo tekmo ujezil že gostujega trenerja Steva Bruca, saj je branilec po dvoboju s Tomom Huddlestonom padel in skušal izsiliti enajstmetrovko. Bruce in njegovi igralci so bili mnenja, da bi moral Cahill dobiti drugi rumeni karton in biti izključen, dočakali pa so zgolj rdeči karton Huddlestona, potem ko je s podplatom grdo startal na Filipeja Luisa. Po tekmo je Bruce bentil v televizijske kamere, Mourinho pa je branil svoja igralca in zatrdil, da Cahill nikoli ne simulira.


“Dvakrat so Chelseajevi igralci simulirali, najprej Willian, nato še Cahill. To je sramota. Kar bom rekel, menedžerji ne smejo reči, saj me čaka kazen. Pa vendarle; danese se lahko vprašamo o sodniški integriteti. Sodnik ni bil pravičen. Cahill je že imel rumeni karton, potem pa ni dobil drugega. Mislijo, da lahko vzamejo zakon v svoje roke. Cahill ni bil izključen samo zato, ker igra za tako vpliven klub, kot je Chelsea,” je po tekmi novinarjem razlagal Steve Bruce. Skrbi ga, ker je tovrstnih padcev v Premier ligi iz sezone v sezono več, omenil je tudi Edena Hazarda. “V nekaterih drugih ligah igralcu ploskajo, če takole zaigra padec in izsili enajstmetrovko. Toda v Premiershipu se igra pošteno in ravno to navdušuje ljubitelje Premier lige!”
Mourinho je branil oba svoja igralca … Prepričan je, da nista simulirala. “Če je Cahill padel, potem se je to zgodilo, ker ga je nekdo verjetno blokiral, ali pa se ga dotaknil. Morda pa je izgubil ravnotežje. Toda lahko trdim, da Cahill ne simulira. Willian pa pade samo na robu kazenskega prostora, on ne bi simuliral padca na sredini igrišča,” je po tekmi povedal Portugalec. V spodnjem posnetku si lahko ogledate obe izjavi.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images