SK 1 ob 20:45: Everton v Pokalu FA doma gosti West Ham!

Premier Liga 6. Jan 201510:58 > 12:04
Nocoj bosta na Otoku, če ne štejemo tekem, ki bodo zaradi neodločenega izida morale biti ponovljene, na sporedi še zadnji srečanji v 3. krogu Pokala FA, v katerem so si napredovanje že minuli konec tedna zagotovili velikani Arsenal, Chelsea, Manchester City in Manchester United, v ponedeljek zvečer pa z dvema goloma poslavljajočega se kapetana Stevena Gerrarda proti Wimbledonu (1:2) tudi Liverpool. Nocoj bodo na delu še nogometaši Scunthorpa Uniteda in Chesterfielda, medtem ko bo na stadionu Goodison Park na sporedu obračun med Evertonom in West-Hamom Unitedom. Varovanci Roberta Martineza so letos v katastrofalni formi, saj je nastopanje na več frontah (v Evropski ligi) pustilo posledice … Toffeesi so dobili le eno izmed zadnjih devetih tekem, zato so v Premierligi trenutno na skromnem 13. mestu, samo štiri točke nad t.i. cono izpada. Martinez upa, da se bo njegovi druščini sreča nasmehnila v prihajajočih dneh, ko bodo odigrali tri zaporedne tekme pred domačimi gledalci, začenši danes z obračunom proti Londončanom, katere so Liverpoolčani v zadnjih letih redno premagovali. Tekmo Pokala FA si nocoj ekskluzivno v živo lahko ogledate na našem prvem kanalu SK 1 ob 20:45!


Everton ima poleg rezultatske krize tudi ogromno težav s poškodbami nogometašev … Nocoj bo manjkal vezist James McCarthy, ki si je poškodoval mečno mišico, suspendiran pa je branilec Antolin Alcaraz. Namesto njegova bo priložnost v osrčju obrambe verjetno dobil John Stones, čeprav se je zadnje tri tedne otepal bolečin v gležnju. V taboru West Hama je poškodovan branilec James Tomkins, odsotna pa sta tudi vezista Cheikhou Kouyate in Alex Song, ki sta s svojima reprezentancama že na Afriškem pokalu narodov. Namesto njiju bo trener Sam Allardyce priložnost verjetno ponudil Marku Noblu in Kevinu Nolanu.

West Ham, ki je večji del jeseni zasedal mesta, ki v Premiershipu ob koncu sezone prinašajo Ligo prvakov, pada v formi. Na zadnjih treh tekmah so Kladiva tako zbrala samo eno točko in in so strmoglavila na sedmo mesto državne razpredelnice. Še slabše gre Evertonu, ki je tudi brez poškodovanih Tima Howarda, Leona Osmana, Darrona Gibsona, Stevena Pienaarja in Tonyja Hibberta. Everton sicer proti West Hamu ni izgubil že 14 tekem zapored v vseh tekmovanjih … Nazadnje so Londočani zmagali leta 2007.
Trener domači Martinez se zaveda, da je danes zmaga obvezna: “Vsi smo razočarani nad rezultati v zadnjem času. Moramo pomagati drug drugemu, da bi se čim prej vrnili na zmagovita pota. Fantje morajo spet začeti uživati ob igranju nogometa,” je na tiskovni konferenci povedal Španec. Big Sam pa je prepričan, da so štirje dnevi premora pomagali njegovi ekipi, da je po napornem prazničnem ritmu tekmovanja okrevala in je zdaj pripravljena na nove zahtevne izzive.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images