Pred 21. krogom v PL: Spet od začetka

Premier Liga 9. Jan 201520:12 > 20:26
London – Vodilna imata enako število točk, celo v koloni gol-razlika se nočeta ali pa ne moreta razlikovati. Tretjega in četrtega loči le točka, in prav ta dva se pomerita ta konec tedna. Arsenal za točko zaostaja za Tottenhamom, kar je dovoljšna motivacija za oba Londončana – tako ali boljše, nikakor pa ne slabše, si dopovedujejo v obeh taborih. West Ham se ima lepo sam kot sedmi, medtem ko deseti in deveti Newcastle in Swansea podita le za klin na tabeli višje uvrščeni Liverpool. Čas je za nov začetek.
Premier liga je zašla v fazo, ki jo z vso resnostjo lahko imenujemo odločilna. Nenazadnje smo na začetku zimskega prestopnega roka, kar pomeni, da se v primeru poškodb ali podobnih nezgod klubi lahko tudi kadrovsko okrepijo. Na eni strani je nujno potrebno, da angleški premierligaši zadihajo pred sprintom proti pomladi, obenem pa bo sleherna izgubljena točka v tej zimsko-vetrovni vlagi še kako manjkala pri obračunih tam na začetku aprila; da o tem, kdo se bo lahko zadnji smejal na dan norcev in pozneje, za zdaj še ne razpravljamo.
Sunderland doma pričakuje Liverpool – silovita zanimivost! Cinik bi rekel, da je slavna serija Sunderlandovih remijev v tej sezoni pravzaprav v nevarnosti. Na zadnjih štirih tekmah se je Sunderland s svojim nasprotnikom enakovredno žalosten-a-vseeno-zadovoljen razšel komaj enkrat. Skupno pa je ekipa trenerja Gustava Poyeta od avgusta remizirala že 11-krat. Liverpool se gotovo ne bo ustavljal pri moledovanju domačinov, češ, “ne napadajte nas, saj smo pripravljeni le na neodločen izid”.  
Newcastle je 6. decembra doma ušesa navil vodilnemu Chelseaju. Zdaj je čas za revanšo. Srake so v težjem položaju. Iskalna akcija novega trenerja še poteka, zadnji pokalni poraz tudi ni bil kaj drugega kot razočaranje. V ekipo Newcastle se po poškodbi vrača njihov prvi vratar Tim Krull, sta pa zato vezist Cheick Tiote in najboljši strelec moštva Papiss Cisse reprezentančno zaposlena na Afriškem pokalu narodov. Verjetnost, da bo Chelsea zadnji ligaški poraz nadomestil z novo zmago so kljub vsemu velike. 
Tako kot tudi v zmago Manchester Cityja na Goodisonu ne dvomi nihče. Everton je v mizerni formi, kar je pokazal tudi zadnji pokalni obračun z West Hamom. Toda trenutek, ko je Romelu Lukaku zadel v izdihljajih tega srečanja, bi lahko postal začetek preobrata, sezonskega preobrata. Manchester Cityju ne bo lahko. Res je, da se je poškodbe otresel Sergio Aguero, toda povratek najboljšega strelca še ne pomeni, da bo Evertonova mreža kar naenkrat napolnjena; ali pač? Sobotni spored prinaša tudi debri začelja, to je obračun Burnley – QPR.  
Dobre domače predstave Stoka so gotovo resno opozorilo za Arsenal. Pa ne le domače. Ne pozabimo, da je Stoke zelo razpoložen, ko se meri z najboljšimi moštvi, predvsem pa dejstva, da je edino Stoke na tujem v tej sezoni zlomil Manchester City. Tekma na Emiratih ne bo kar tako ali posebej “lahka malca” za topničarje. Pa čeravno se v postavo zares ali dokončno vračata tako Theo Walcott kot tudi od oktobra poškodovani Mesut Ozil
Vseeno pa drži prav tisto iz uvoda – najpomembnejša tekma 21. kroga bo Manchester United – Southampton. Naporen preiskus ne le za igralski kader, pač pa prav enako za oba trenerja. Še več. Louis Van Gaal ne more skriti navdušenja, da je v slačilnici rdečih vragov zaradi poškodbo zdaj manjka le eden, le Ashley Young. Prav vsi ostali so strogemu Nizozemcu na voljo. Za koga se bo odločil? In kaj, če mu ne uspe? Trener Southamptona – tudi Nizozemec – Ronald Koeman bi bil v tem primeru kaj lahko proglašen za “mali južno-angleški klub preveč prebrisanega nogometnega genija, ki bi bil prav idealen za novega trenerja svoje najbolj domače Barcelone“! Za dodatno veselo kompliciranje ob razmišljanju, kako se bo v nedeljo izšlo na Old Traffordu pa le še: Southampton jih je v tej sezoni prejel najmanj – najmanj golov med vsemi, komaj 15. 
Naj velja: 21. krog – panike še ni, čeprav je bolje, da se je izognemo že zdaj! Napeto in doživeto bo!
Premier liga, 21. krog:
Sobota, ob 13:45 v živo na SK 1:
Sunderland – Liverpool
Ob 16:00:
Chelsea – Newcastle (v živo na SK 1)
Everton – Manchester City (v živo na SK 4)
Swansea – West Ham (v živo na SK 5)
WBA – Hull (v živo na SK 6)
Leicester – Aston Villa
Burnley – QPR
Ob 18:30 v živo na SK 1:
Crystal Palace – Tottenham
Nedelja, ob 14:30 v živo na SK 1:
Arsenal – Stoke City
Ob 17:00 v živo na SK 1:
Manchester United – Southampton
Lestvica:
1. Chelsea 46 točk
2. Manchester City 46
3. Manchester United 37
4. Southampton 36
5. Tottenham 34

18. Crystal Palace 17

19. Burnley 17

20. Leicester 14

Author: Iz Londona Matjaž Ambrožič