SK 1 ob 13:45: Prva tekma kroga bo na Stadionu Luči!

Premier Liga 10. Jan 201513:11 > 13:12
Nocoj sledi 21. krog angleškega državnega prvenstva, potem ko je bil v Premier ligi minuli konec tedna na sporedu premor, saj je bil praznični ritem igranja naporen in natrpan. Prvo tekmo kroga, ki si jo boste ob 13:45 na kanalu SK 1 lahko ogledali v neposrednem prenosu, bosta igrala Sunderland in Liverpool. Na Stadionu Luči so Črne mačke v letošnji sezoni že šestkrat remizirale, navijači si zdaj želijo skalp otoškega velikana. Pred mesecem dni sta se ekipi že srečali na Anfieldu, kjer se je tekma končala brez zadetkov, kako pa bo tokrat? Redsi so letos v gosteh še brez remija, bodisi so zmagovali bodisi izgubljali. Bo pa tekma posebna tudi za Simona Mignoleta in Jordana Hendersona, ki se vračata v klub, v katerem sta se uspela uveljaviti. Predvsem Henderson je v zadnjih 18 mesecih močno napredoval, zato ga mnogi že vidijo kot naslednega Liverpoolovega kapetana, ko se Steven Gerrard poleti dokončn poslovi od svojega matičnega kluba.


Drugačna je zgodba z Mignoletom, ki je lani blestel med vratnicama Liverpoola, letos pa so neprepričljive predstave trenerja Brendana Rodgersa prepričale, da v vrata začasno postavi celo rezervista Brada Jonesa. Nekaj podobnega se je sicer pripetilo tudi Sunderlandovemu trenerju Gusu Poyetu, ki je Vita Mannoneja zamenjal s Costelom Pantilimonom.
Sunderland je dobil samo eno izmed zadnjih štirih domačih tekem z Liverpoolom, Redsi pa so skupno proti Mačkam že pet tekem zapored neporaženi. Varovanci Gusa Poyeta v zadnjem obdobju redko zmagujejo, saj so letos doma v Premiershipu premagali samo Stoke City, na začetku oktobra. Remizirali so na kar 11 od 20 tekem v letošnji sezoni državnega prvenstva.
Liverpoolova forma je od decembra nekoliko boljša, ekipa igra prepričljive, rezultati so bolj konstantni. Zadnji poraz so Redsi utrpeli na Old Traffordu proti Manchestru Unitedu. Redsi to pot v Sunderland sicer prihajajo brez poškodovanega Adama Lallane, medtem ko je Kolo Toure na Afriškem pokalu narodov s svojo reprezentanco. Sunderlandu manjka kapetan Lee Cattermole, nared pa sta ponovno Ricky Alvarez in Emmanuele Giaccherini. Sebastian Coates ne bo smel igrati proti svojemu matičnemu klubu.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images