Pellegrini pred derbijem: Sanchez je najboljši v PL

Premier Liga 14. Jan 201513:49 > 13:51

Ljubljana – Vikendaško dogajanje na programih Sport Kluba bo med drugim zaznamoval tudi derbi 22. kroga Premier lige med Manchester Cityjem in Arsenalom, ki si ga v nedeljo ob 17:00 ekskluzivno oglejte na SK 1. Trener sinje-modrih Manuel Pellegrini se dobro zaveda, s katere strani njegovi ekipi preti največja nevarnost.

Premier liga nas tudi ta vikend ne bo razočarala. Napetih obračunov ne bo manjkalo, a vendarle bomo srečanje med aktualnimi prvaki in topničarji čakali malce težje od ostalih. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, zakaj je temu tako. Gre za derbi 22. kroga Premier lige, ki obljublja veliko. Manuel Pellegrini in Arsene Wenger se dobro zavedata, da nekaj pomenijo le tri točk, v napetem ritmu Premier lige pač vsaka zapravljena točka lahko pomeni zapravljen naslov prvak, čeprav smo od zaključka sezone še zelo oddaljeni.

V soboto bo veliko oči uprtih tudi v izjemnega Alexisa Sancheza. Čilenec po prihodu iz Barcelone navijačev Arsenala ni razočaral. Hitro je postal prva violina Wengerjevega orkestra. V Premier ligi je zabil 12 zadetkov in tudi sicer igra izjemno. Njegov rojak na klopi Cityja o njem govori zgolj z izbranimi besedami.

“Vsako tekmo igra dobro, kaže veliko zavezanost, ambicioznost in zrelost, ki je potrebna, da napreduje vsako leto,” je Pellegrini pohvalil Sancheza in dodal: “Vesel sem nazaj, saj je v tem času najboljši igralec v angleškem nogometu.”

“Od nekdaj sem vedel, da lahko postane eden od najboljših. Edino, kar si mu lahko pred tem očital, je bilo pomanjkanje zadetkov. Ni bil strelec, toda v zadnjem času se je izboljšal tudi na tem področju. V zadnjih letih je dobro napredoval. Čas pri Barceloni je bil zanj zelo pomemben, saj je igral skupaj s številnimi odličnimi igralci,” meni Pellegrini. Kakšno mnenje bo imel o Sanchezu po nedeljskem derbiju, izveste na Sport Klubu.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images