Bony na Etihadu: Sedaj imamo štiri vrhunske napadalce

Premier Liga 15. Jan 201511:56 > 14:37

Ljubljana – Januarski prestopni rok vsaj za zdaj še ni ponudil mega prestopa, kot je bila to navada v zadnjih letih. Še največja zvezda dosedanjega dogajanja je Wilfried Bony, ki se je v Manchester City preselil za 28 milijonov funtov.

“Občutek je izjemen, v veliko čast mi je, da sem tukaj,” je ob prestopu dejal Wilfried Bony, v minuli sezoni s 16 zadetki prvi strelec svojega kluba v Premier ligi. Najdražji afriški nogometaš v zgodovini (za štiri milijone je porušil dosežek rojaka in novega soigralca Yaye Toureja), ki bo na Etihadu ostal štiri leta in pol, odlično igra tudi v letošnji sezoni in očitno pokazal dovolj, da si je prislužil mega prestop v vrste aktualnih angleških prvakov.

“Proti Bonyju je zelo težko igrati, ker je vedno dobro pripravljen, pameten in fizično močan. Je pravi igralec za nas. Njegova statistika v Angliji govori sama zase. Hitro se je prilagodil ekipi Swanseaja in mislim, da bo tudi tukaj tako. Wilfried je postal pomemben del naše ekipe. Sedaj imamo štiri vrhunske napadalce in se že veselimo skupnega dela,” je ob prihodu novega igralca dejal trener sinje-modrih Manuel Pellegrini.

Čilenec bo ob Bonyju v konici napada lahko računal tudi na prvega zvezdnika Sergia Aguera pa Edina Džeka in Stevana Jovetića. Zaradi vse strožjih pravil finančnega fair-playa se bo eden izmed zadnjih dveh najverjetneje poslovil od Cityja, pišejo angleški mediji.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images