Januzaj: Razmišljam le o Unitedu

Manchester – Dva zadetka, s katerima je Manchester Unitedu prinesel zmago proti Sunderlandu, sta Adnana Januzaja izstrelila med nogometne zvezdnike.

Angleški in tudi preostali svetovni mediji so polni hvalospevov na račun Adnana Januzaja. Komaj 18-letni nogometaš je na obračunu s Sunderlandom zablestel v polnem sijaju. Le dan kasneje naj bi mu rdeči vragi že ponudili novo pogodbo, po kateri naj bi se njegova plača povišala za kar 2900 odstotkov! Zelo vroča je tudi Januzajeva reprezentančna zgodba.

Iz Uniteda so mi sporočili, da se Januzaj še vedno ni odločil, za katero reprezentanco bo igral,” je na primer dejal Marc Wilmots, ki vodi Belgijo, državo, v kateri se je Januzaj rodil in tudi živel do 16-leta oziroma odhoda na Otok. Ob Belgiji bi novi zvezdnik angleškega nogometa lahko igral tudi za Albanijo, od koder izvira tudi njegova družina, Anglijo, Srbijo, Hrvaško in Turčijo.

Belgijci nadarjenega mladeniča že dolgo časa vabijo v svoje vrste, toda Januzaj ni nastopil niti za eno mlado selekcijo Belgije. Glavni razlog se skriva v dejstvu, da je njegov oče goreč navijač Albanije.

Reprezentančni nogomet ni nekaj, o čemer bi razmišljal v tem trenutku. Moram se osredotočiti na United, ker je on sedaj najvažnejši del moje kariere,” je Januzaj odvrnil komentiranje trenutno zelo vroče teme.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images