SK 1 ob 17:00: Čast velikanov proti Brightonu rešuje Arsenal

Premier Liga 25. Jan 201512:27 > 12:28
Četrti krog Pokala FA je v soboto popoldne potregel s številnimi presenečenji, saj so iz tekmovanja z domačimi porazi izpadli Chelsea, Manchester City, Tottenham in Southampton, medtem ko sta Manchester United in Liverpoola oba zgolj remizirala brez zadetkov in bosta morala za napredovanje zmagati na povratni tekmi. Danes bo v akciji še zadnji izmed velikanov, Arsenal, ki ga čaka gostovanje pri drugoligašu Brightonu … Slednji je pred tedni menjal trenerja, saj je Chris Hughton zamenjal odpuščenega Samija Hyypio, ekipa pa je dobila tri izmed zadnjih štirih tekem v Championshipu. Vseeno je Brighton med drugoligaško konkurenco na 19. mestu, zgolj šest točk nad t.i. cono izpada. Vseeno si pri Brightonu želijo napredovanja v peti krog pokala, proti Arsenalu bodo igrali z udarno enajsterico … Nekaj podobnega si želijo tudi od Topničarjev, toda trener Arsene Wenger bo skorajda zagotovo v akcijo poslal kombinirano enajsterico. Ekipi sta se v Pokalu FA sicer že srečali januarja leta 2013, ko so Topničarji na Stadionu Amex zmagali s 3:2. Kako bo tokrat, izveste danes ob 17:00, ko bomo tekmo v živo prenašali na kanalu SK 1!


Arsene Wenger je v svoji trenerski karieri osvojil pet pokalnih naslovov prvaka, večkrat je to uspelo le še Georgu Ramsayju. Sodeč na izpad številnih favoritov bodo Topničarji ob morebitnem napredovanju postali eni glavnih favoritov za končno zmago. Wenger opozarja na previdnost, saj so Jegulje v peti krog napredovale trikrat v zadnji štirih poizkusih.
Po več mesecih odsotnosti zaradi poškodbe sta nared za tekmo Mesut Özil in Theo Walcott, Hector Bellerin in Alex Oxlade-Chamberlain pa sta sta močno vprašljiva. V domačem taboru manjkajo Craig Mackail-Smith, Jake Forster-Caskey in Greg Halford.
Danes bomo spremljali peti medsebojni obračun omenjenih ekip v Pokalu FA, Arsenal pa je dobil vse štiri dosedanje dvoboje. Brightonov največji uspeh v omenjenem tekmovanju je finale iz leta 1983, ko je na ponovljeni tekmi naslov zapravil proti Manchestru Unitedu. Arsenal je doslej 11-krat zmagal v Pokalu FA, s čimer se lahko pohvali samo še United.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images