SK 1 ob 21:00: Pokal FA, 4. krog: Stoke bo nocoj favorit v Rochdalu!

Premier Liga 26. Jan 201513:05 > 13:10
Nocoj bo na Stadionu Spotland v Rochdalu, predmestju Manchestra, na sporedu še zadnja tekma v 4. krogu Pokala FA, če seveda ne štejemo tekem, ki bodo morale biti zaradi neodločenega izida ponovljene, med njimi tudi dvoboja Manchester United – Cambridge in Bolton – Liverpool. Stoke City je na redkokateri tekmi favorit, danes pa mu pripada ta status, saj kot prvokatergornik gostuje pri ekipi iz tretje lige … Rochdale se je v t.i. League One uvrstil lani, ko je med četrtoligaško konkurenco zasedel tretje mesto, letos pa v tretji ligi po 25. krogih zaseda visoko peto mesto in je trenutno na poziciji, ki ob koncu sezone prinaša dodatne kvalifikacije za Championship. Rochdale je minuli konec tedna doma visoko s 4:1 premagal Crawley Town in je v nizu treh zaporednih zmag. V koledarskem letu 2015 torej tokratni domačini sploh še niso oddali točke, kar pa ne velja za Stoke, ki je 11. januarja na Emiratih visoko izgubil proti Arsenalu (3:0). To je zaenkrat edini spodrsljaj Pottersov letos, zato se na 10. mestu z 29 točkami še vedno oklepajo zgornjega dela razpredelnice. Tekmo si lahko nocoj ob 21. uri v živo ogledate na našem prvem programu SK 1!


Domačini se pred obračunom s Stokom Cityjem ukvarjajo z nenavadnimi težavami … Še v petek je zelenico na Stadionu Spotland prekrival sneg, ki je zapadel minuli teden, zato so domačim vremenske razmere onemogočale normalno treniranje. Ravno nasprotno so nogometaši Stoka cel teden uživali v toplem vremenu v pripravljalnem taboru v Dubaju. Trener Mark Hughes priznava, da je nogometašem mila klima dobro dela: “Uživali smo in pridno trenirali. Nič ne pogrešamo britanskega vremena!”
Rochdale je nase opozoril v tretjem krogu Pokala FA, ko je z enajstmetrovko Petra Vincentija z 1:0 premagal Nottingham Forest. Domači trener Keith Hill sicer ne pričakuje podcenjevanja s strani favoriziranega tekmeca: “Hughesa dobro poznam in svojim nogometašem ne bo dovolil, da se preveč sprostijo. Stoke prihaja po zmago!” Pottersi so sicer v tretjem krogu težje od pričakovanega izločili nižjeligaša, Wrexham (3:1).
Nocoj se Rochdale in stoke City v Pokalu FA srečata šele prvič … Rochdale v najstarejšem nogometnem tekmovanju na svetu še nikoli ni prišel dlje od petega kroga, so pa v petem krogu doslej zaigrali dvakrat; v letih 1990 in 2003. Stokov največji uspeh je seveda finale iz leta 2011, ko so Pottersi na Wembleyju izgubili proti Manchestru Cityju Roberta Mancinija. Trener Hughes sicer ve, kako je osvojiti prestižno lovoriko, saj mu je to v igralski karieri uspelo štirikrat, kot članu Manchestra Uniteda in Chelseaja.
V taboru domačih nimajo veliko težav s poškodbami, se je pa virus lotil kar trenerja Hilla, ki zato cel teden ni mogel trenirati svoje ekipe in je tudi nocoj še vprašljiv. V Stokovem taboru zaradi poškodbe dimelj še ni nared osrednji branilec Ryan Shawcross, Jonathan Walters pa ima težave z bolečinami v hrbtu.

FA CUP, 4. krog, ponedeljek ob 21:00 na SK 1:

ROCHDALE – STOKE CITY

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images