Kežman: V slačilnici sem se stepel z Mourinhem

Premier Liga 6. Feb 201510:42 > 10:47

Ljubljana – Zdaj že upokojeni srbski napadalec Mateja Kežman je v pred kratkim izdani avtobiografiji razkril marsikaj zanimivega iz njegovih nogometnih dni. Tudi to, da se je v slačilnici stepel z Josejem Mourinhem.

Ko je blestel v dresu PSV, so mu nogometni strokovnjaki napovedovali izjemno kariero. Mateja Kežman sicer nikoli ni v celoti izpolnil napovedi, vendarle pa ima za seboj spoštovanja vredno kariero. Morda bi bil še uspešnejši, če ne bi bila tako težek človek, kar priznava tudi sam. “Nisem bil rožica. Z menoj se je bilo včasih nemogoče pogovarjati. Sem zelo težek človek. Svojo kariero sem zgradil zaradi karakterja, drznosti in nesramnosti,” je razkril Kežman in dodal, da mu je slednje veliko bolj pomagalo pri nogometu kot v samem življenju.

Po uspešni epizodi v Eindhovnu, kjer je zabil celo več zadetkov od svojih slovitih predhodnikov Romaria in Ronalda, je sledila selitev v London k Chelseaju, kjer je takrat že kraljeval Jose Mourinho podprt z milijoni Romana Abramovića. Srbski napadalec se je v Londonu dobro znašel, vse pa ni šlo po načrtih. “Bil sem nestrpen, ker me Mourinho ni poslal v igro. V slačilnici sva se stepla, nato pa moral k Abramoviću v pisarno na zagovor. Opravičila sva se drug drugemu in to je bilo to. Od takrat naprej z njim nisem imel več težav. Mourinho ima rad igralce z močnim karakterjem, sploh tiste iz Balkana,” v avtobiografiji piše Kežman.

Srb piše tudi o svojem odnosu z ruskim oligarhom na čelu londonskih modrih. Pred prvim srečanjem je pričakoval marsikaj, na koncu pa srečal “mirnega, zadržanega človeka”. “Bil je skromen in nevpadljiv, na roki je imel uro znamke Casio,” je dejal Kežman, ki je pred koncem svoje športne poti igral tudi v Belorusiji in na Kitajskem, v zadnjem času pa se preizkuša v vlogi nogometnega agenta.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images