Pred 25. krogom v PL: Ta med tednom, ta je vedno pikanten!

Premier Liga 10. Feb 201515:18 > 15:20
Vse bo jasno v dveh večerih – torek in sreda! V prvem paketu najbolj izstopa Tottehamovo gostovanje na Anfieldu, v drugem Evertonovo na Stamford Bridgeu; vmes pa vse polno delikatnega drobirja. Atomski nogomet, ki ga je Tottenham prikazal v soboto proti Arsenalu naj bi se ponovil edino, če bodo noge zdržale. Le dva dneva za regeneracijo po tako enegični predstavi sta, bodimo objektivni, premalo. Avgusta je Liverpool v Londonu Tottenham brez obrotavljanj sprašil (0:3), še bo pa, predvsem v oči navijačev iz londonskega severovzhoda bode lanska bera v spopadih z Liverpoolom. Spursi so doma izgubili s 0:5, na Anfieldu pa s 4:0. Ob domačem porazu je bil s trenerske pozicije odstalvjen Andre Villas Boas. Seštejmo torej zadnje število zadetkov na treh omenjenih tekmah. 0 ali nič! Pravilno; navijači Liverpoola pa v krohot!

Trener Sunderlanda Gus Poyet pravi, da je zdaj pravi čas za začetek zmagovalne serije. Njihov prvi nasprotnik bo QPR. Realna ocena, bi lahko komentirali Poyetovo namero, mar ne. Izjemno pomembna pa bo tale: Hull – Aston Villa. Obe moštvi sta  v podobnem položaju. Ta položaj pa je daleč od česa, kar bi bi se navezovalo na kaj polžjega ali kaj ležečega. Hull in Aston Villa sta v paniki! Počastnost, neučinkovitost, napake zaradi raztresenosti, slabi rezultati – v obeh taborih se zavedajo, da morajo nujno nastopiti novi časi.
Chelsea je Everton lani doma porazil komaj v zadnji minuti. Bilo je 22.februarja, John Terry pa je podstavil nogo, tako da je prosti strel Franka Lamparda spravil v mrežo. Jeseni je bilo med tekmeceva vse drugače. Chelsea se je krvoločno znesel nad nasrptnikom in semafor na Goodisonu je na koncu kazal 3:6. Jose Mourinho na vprašanje, kaj si misli o Evertonu, odgovarja kratko – dobra ekipa. V postavo vodilnega na premierligaški lestvici se po poškodbi vrača Cesc Fabregas.
Manchester United bi moral z lahkoto odpraviti Burnely. Zero nepredvidljivi pa so, še posebej ker gre za sredine večerne obračune, končni rezultati na srečanjih West Brom – Swansea, tudi na tekmi Southampton – West Ham, kaj šele Crystal Palace – Newcastle. Kako, če sploh bo trenerju Palacea Alanu Pardewu pomagala izkušnja iz Newcastlea, to je iz kluba, ki ga je zapustil pred dobrim mesecem? 
In naposled še gostovanje favoriziranega Manchester Cityja v Stokeu. City je nazadnje zmagal 1.januarja letos! Stoke pa je Manchester City prelomil že 30.avgusta, ko je bilo na Etihadu senzacionalnih 0:1.
Iz mrzlega in večernega oz. temačnega 25.kroga se lahko izcimi marsikaj.

Premier liga, 25. krog:

Ob 20:45:Arsenal – Leicester City (v živo na SK 2)Sunderland – QPR (v živo na SK 3)Hull City – Aston Villa (v živo na SK HD)

Ob 21:00 v živo na SK 1:Liverpool – Tottenham

Sreda, ob 20:45:Chelsea – Everton (v živo na SK 1)Southampton – West Ham (kombinira prenos na SK 2)Stoke City – Manchester City (kombinira prenos na SK 2)Manchester United – Burnley (v živo na SK 3)

Ob 21:00:Crystal Palace – Newcastle (v živo na SK 5)WBA – Swansea City (v živo na SK 6)

Lestvica:1. Chelsea 56 točk2. Manchester City 493. Southampton 454. Manchester United 43 (-1)5. Tottenham 436. Arsenal 427. Liverpool 39…18. Hull 2019. QPR 1920. Leicester City 17

Author: Matjaž Ambrožič, London