SK 2 ob 20:45: Na delu tako Liverpool, kot tudi United!

Premier Liga 4. Mar 201517:26 > 17:27
Večina angleških ekip, z izjemo Chelseaja in Tottenhama, ki sta akcijo v najmočnejšem državnem prvenstvu na svetu minuli konec tedna izpustila, nocoj igra tekme že 28. kroga Premierlige. Če si boste lahko na našem prvem kanalu nocoj ogledali tekmo med West Ham Unitedom in Chelseajem, pa bo na programu SK 2 na sporedu kombiniran prenos dveh izjemo zanimivih tekem; Manchester United gostuje na vselej neugodnem stadionu St. James Park v Newcastlu, medtem ko Liverpool doma gosti Burnley. Bitka za tretje in četrto mesto, ki še prinašata Ligo prvakov oz. kvalifikacije za le-to, se je v zadnjih tednih povsem razvnela, saj tretji Arsenal in šesti Liverpool na lestvici ločijo le tri točke. Če se na Anfield Roadu pričakuje zmaga vročih Redsov, pa naj bi bilo po vseh napovedih precej težje Rdečim vragom v gosteh, kjer bo spet igrali brez fizično nepripravljenega Michaela Carricka. Se pa v kader Louisa van Gaala vračata vsaj Phil Jones in Luke Shaw. Newcastle bo brez napadalca Remyja Cabellaja, vezista Massadia Haidare in branilca Ryana Taylorja. Med starejšimi ljubitelji nogometa ta tekma še vedno vzbuja veliko pozornosti, saj sta omenjeni ekipi v 90. letih igrali velike derbije v Premiershipu. Kombiniran prenos se sicer na programu SK 2 začne ob 20:45!


Manchester United je dobil zadnji dve gostovanji v Newcastlu, ob razliki v zadetkih 7:0. Pravzaprav so Vragi so na gostovanjih na St. James Parku na zadnjih enajstih tekmah zabeležili en sam poraz, Srake pa danes naskakujejo svojo drugo zaporedno zmago v Premiershipu, kar jim ni uspelo že od novembra. Da naloga za goste ne bo lahka, pove tudi podatek, da je United letos samo trikrat zmagal v gosteh, kar je najmanj med vsemi klubi v zgornjem delu razpredelnice.
Šele svojo četrto medsebojno tekmo v Premier ligi pa bosta odigrala Liverpool in Burnley. Redsi so dobili dosedanje tri dvoboje, ob razliki v zadetkih 9:0. Z ekipo sicer spet trenira Steven Gerrard, a trener Brendan Rodgers verjetno z njim še ne bo tvegal. Liverpoolčani so sicer trenutno v izjemnem nizu; zadnjih 11 tekem v ligi niso izgubili, dobili pa so kar šest od zadnjih sedmih preizkušenj.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images