Otoška sedma sila: Van Galaktiki spet porazni!

Premier Liga 10. Mar 201510:50 > 13:02
Arsenal je na derbiju četrtfinala Pokala FA z 2:1 v ponedeljek zvečer ugnal Manchester United, s čimer je možnosti, da trener Louis van Gaal v svoji prvi sezoni na klopi rdečih vragov osvoji lovoriko, konec. Nizozemec je po tekmi bentil, da se je njegova ekipa premagala sama, angleški mediji pa vse več gneva stresajo na trenerja samega, ki je v poletnem prestopnem roku ob prihodu na Old Trafford zapravil 200 milijonov evrov, pet od šestih bombastičnih okrepitev pa je proti Topničarjem spet moćno razočaralo, šesti igralec, Radamel Falcao, pa je obsedel na klopi za rezervne igralce. Sedma sila s sprašuje, če je Van Gaalu sploh še vredno zaupati in mu omogočiti nove poletne nakupe po koncu letošnje sezone? Omenjenih nogometašev se že nekaj časa na Otoku drži vzdevek “Van Galaktiki”, ki deluje iz tekmo v tekmo bolj posmehljivo, toda nekdanji evropski prvak z Ajaxom se še ne pusti ukloniti in trdi, da ostaja glavni cilj njegove ekipe v letošnji sezoni uvrstitev v Ligo prvakov.


Angel di Maria, ki je poleti na Otok prišel za rekordnih 75 milijonov evrov, je v ponedeljek zvečer resda prispeval podajo za zadetek Wayna Rooneyja, a je v drugem polčasu dobil rdeči karton, moral predčasno v slačilnico, soigralce pa posledično pustil na cedilu. Radamel Falcao, ki na teden zasluži 335 tisoč evrov, je ves večer presedel na klopi za rezervne igralce, čeprav je United za morebitne podaljške nujno potreboval zadetek, danes jezno piše Daily Mail.
Ander Herrera, ki je poleti v klub prišel za 36 milijonov evrov in ostaja močno priljubljen me navijači, je med polčasem ostal v slačilnici, enaka usoda pa je doletela velikega branilskega talenta Luka Shawa, ki je še lani blestel v dresu Southamptona. Marcoj Rojo je igral do 73. minute, brez večjega učinka, Daley Blind pa je na sredini igrišča odigral pod svojim nivojem, še dodaja prej omenjeni časopis.
Van Gaal še vedno vztraja, da morajo biti navijači potrpežljivi, saj so sadovi njegovega dela ponavadi vidni šele v drugi sezoni na klopi kluba, igralci pa še ne delujejo kot povezano moštvo, temveč kot kup vrhunskih posameznikov, nametanih skupaj z vseh vetrov v paniki, da ne bi United drugič zapored ostal brez Lige prvakov. Otoški sedmi sili pa se vse bolj zdi, da je bil le Daley Blind tisti igralec, ki si ga je poleti Van Gaal zares želel videti v svoji ekipi.

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images