Pellegrini: Chelsea ni stroj, ki vseskozi zmaguje

Premier Liga 23. Mar 201513:49 > 13:49

Ljubljana – Manuel Pellegrini se b boju za angleškega prvaka ne predaja. Čeprav ima Chelsea šest točk več in tekmo manj, trener Manchester Cityja obljublja boj do konca.

Situacija v Premier ligi je na prvi pogled precej enostavna. Boj za prvaka se zdi že skoraj odločen, če vemo, da ima Chelsea lepo prednost in tekmo manj z zadnjeuvrščenim Leicestrom, toda aktualni prvaki iz Etihada se ne predajajo. Po koncu evropske poti se bodo izbranci Manuela Pellegrinija povsem osredotočili na domače prvenstvo in poskušali pritisniti na vodilni Chelsea.

“Chelsea ni stroj, ki vseskozi zmaguje. Mislim, da bodo do konca sezone vse ekipe izgubljale točko. Za nas je pomembno, da se vrnemo k ustaljenem ritmu,” pravi čilenski strokovnjak. Po zadnjih malce slabših rezultatih sinje-modrih so se angleški mediji že razpisali o morebitnem odhodu Pellegrinija. Kot najresnejšega kandidata za njegovo mesto, na Otoku vidijo Diega Simeoneja iz Atletica.

“Naše delo je, da zmagujemo in videli bomo, kaj se bo zgodilo s Chelseajem. Morda lahko zmagamo vse do konca in ubrnaimo naslov. Chelsea verjetno čuti pritisk in vsako priložnost bomo poskušali izkoristiti,” se Pellegrini ne obremenjuje z govoricami in ostaja osredotočen na svoje delo.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images