Pred 4. krogom v angleški PL: Ponovitev starta

Premier Liga 21. Sep 20137:47 > 23. Sep 2013 11:55
London – V četrtem krogu angleške Premier lige ni posebnih derbijev. Kot naročeno! Le naj bo tako! Zakaj tako plaha zagnanost? Kje je ambicija?
Za nami so trije še kar simpatični krogi, če le niste privrženec West Bromwicha, na primer. Dva tedna v Premier ligi ni bilo akcij. Vmes se je zaključil preprodajalsko rekordni prestopni rok, šele pred dvema dnevoma pa so se v klube vrnili številni reprezentanti. Čas je za nov štart.
Tokrat bo najbrž najbolj zanimivo na ponedeljkovi tekmi, ko se bosta v Walesu pomerila Swansea in Liverpool. To bo še en povratek Brendana Rodgersa na dobro mu znano igrišče, saj je pred dvema letoma Swansea popeljal in nato tudi obdržal v Premier ligi. Rodgers je bil izbran za trenerja meseca avgusta. Nič čudnega, ko pa je Liverpool letošnje prvenstvo začel nabolje v zadnjih dveh desetletjih. Zaenkrat še edini med dvajseterico premierligašev ni prejel zadetka.
Sunderland pričakuje Arsneal, Arsenal pa že kar prvo in to zelo bleščeno predstavo svojega novega superzvezdnika Nemca Mesuta Özila. Morda, morda pa se zgodi mali čudež in debitant čez noč postane legenda!? Smo pripravljeni za tak razplet?
Ko prvaki gostijo novince v ligi, najbrž ni pomislekov – Manchester United bo zanesljivo dobil tekmo proti Crystal Palaceu. Zelo oster bo tudi sobotni poznopopoldanski spopad med Evertonom in Chelseajem. Napovedovati izid tega je težko. Mourinho bo ubral že preverjeno taktiko sedenja na sredini ali pa še malce bolj stran od nasprotnikovega gola, medtem ko mora trener Martinez po treh zaporednih remijih končno že resneje aktivirati napadalske topove.
Hull proti Cardiffu: tudi to srečanje bo sočno. Dajmo, stavimo na prvi letošnji zadetek Roberta Korena! Na londonskem zahodu, morebiti v moči, zagotovo pa ne pod jasnim nebom, in to le pri 12 stopinjah (to bo najmanj po treh mesecih dolgega poletja na jugu Anglije) bo Fulham bo gostil West Bromwich. Gostje so z Anichebejem in Sessegnonom očutno okrepljeni, vseeno pa ni gotovo, da bodo novinci v moštvu lahko priskrbeli presenečenje. Pri čemer je še kako res, da Fulham doma zmaguje tako jecljajoče, da se ti včasih kar milo stori, ko pomisliš na njegove navijače. Med njimi je zelo veliko nadvse prijaznih in uslužnih upokojencev iz najbolj pospravljenega in mirnega prestolničnega okrožja. Se mi včasi zazdi, kot da Berbatov in druščina prav ta podatek prepogosto prevajajo tudi v svoje predstave na Craven Cottageu.
Rock’n’roll 4. kroga se bi moral odviti na Villa Parku, kamor prihaja Newcastle. Ta je zaenkrat zabil le en zadetek (Hatem Ben Arfa proti Fulhamu). Aston Villa jih je do sedaj dosegla 4, kar jo trenutno uvršča na deljeno 3. mesto po učinkovitosti. Banalna podatka, ki pa v soboto pozno popoldne morebiti le ne bosta več taka.

Author: Matjaž Ambrožič, Foto: Getty Images