Ob 13:30 na SK1: Največji angleški derbi

Ian Walton, Getty Images Sport

Liverpool in Manchester United sta stara rivala. Največja in najuspešnejša britanska kluba. Danes se bosta pomerila na Anfieldu.

Jurgen Klopp je pred tekmo dobil pozitivne novice, saj bosta za igro pripravljena oba brazilska zvezdnika Phillipe Coutinho in Roberto Firmino. Oba sta bila pred kratkim z brazilsko reprezentanco, prekratek odmor in ogromno letenja ter menjavanja časovnih zon pa so bili krivci za slabšo pripravljenost omenjenih igralcev.

United je trenutno drugi, z enim remijem ima enako število točk ko mestni rival City, ki pa ima boljšo razliko v danih in prejetih golih. United bi se že s točko na Anfieldu vsaj začasno prebil na prvi položaj.

Mourinho bo brez Pogbaja in Fellainija, kar verjetno pomeni, da bo priložnost na sredini pred zimzelenim Michaelom Carrickom dobil Ander Herrera. V napadu bo Lukaku, na levi pa bo verjetno začel Rashford.

“Takšni stadioni, takšno vzdušje, to je za nas zgolj motivacija. Ne bojimo se iti na Anfield, pač pa komaj čakamo,” je pred sila pomembnim obračunom dejal Jose Mourinho.