Shakespeare: Mediji + štiri slabe tekme = "kriza"

Premier Liga 16. Okt 201710:30 > 10:49
Photo by Michael Steele/Getty Images

Menedžer Leicestra Craig Shakespeare, ki je na klopi nasledil Claudia Ranierija, visi na nitki, trdijo britanski mediji. Slednji pišejo, da njegov "medeni mesec" po prevzemu funkcije ni rezultat njegove kvalitete, ter da je glavni krivec, da se lisice nahajajo v coni izpada.

Frank de Boer je bil po vsega štirih odigranih krogih prvi trener v Premier ligi, ki je dobil nogo, Craig Shakespeare (ki bi v primeru poraza njegove ekipe na ponedeljkovem obračunu z WBA lahko bil naslednji) pa pravi, da je število dvobojev postala svojvrstna norma.

“Zaradi takšne medijske pozornosti in komentarjev na družabnih omrežjih je postalo povsem normalno, da nekdo vaše delo postavi pod vprašanje po štirih dvobojih. Enostavno, če prideš v serijo štirih remijev, se bo v medijih pisalo, da nisi zmagal štiri tekme. Ključno je ostati zbran, ne se odzvati in izgubiti elana, ko nekateri ljudje kritizirajo način, na katerega opravljate svoje delo. Na koncu na vaš rezultat veliko vplivajo igralci, lastniki, vsak na svoj način,” je prepričan naslednik Claudia Ranierija.

Tudi naslednji nasprotnik Shakespearea, menedžer WBA-ja Tony Pulis, se sooča z vse glasnejšimi kritikami. Čeprav nikoli v svoji karieri še ni bil odpuščen, je njegova ekipa na zadnjih 19 obrčaunih le trikrat zmagala. “Ogroženi” strokovnjaki so prepričani, da je pritisk na tem nivoju del vsakdana.

To je največja liga na svetu, ker je najtežja liga na svetu, toda na terenu bomo poskušali narediti konkretne stvari,” navijačem obljublja Shakespeare.