Liverpool bi z Ronaldom osvojili vse, a ga niso hoteli

Premier Liga 17. Okt 20170:47 > 1:05
Alex Livesey/Getty Images

Nekdanji in eden izmed najtrofejneših nogometnih trenerjev Liverpoola v zadnjih dveh desetletjih Gerard Houllier je razkril, da so Redsi imeli priložnost v svoje vrste pripeljati Cristiana Ronalda, pa je kot trener to možnost zavrnill!

“Videl sem Ronalda že na turnirju ekip do 21. let v Franciji. Takrat bi se lahko že dogovorili s Sportingom, a se nisem želel podrediti vsem njegovim željam. Enostavno povedano, obstajala je možnost, da presežemo naše omejitve plač, kar bi prineslo nemalo težav v slačilnici,” je dejal francoski strateg in takratni trener Liverpoola Gerard Houllier.

Medtem pa je leta 2003 Liverpool iz Leedsa v svoje vrste pripeljal Harryja Kewela za pet milijonov funtov. Njegova plača je bila za tiste čase precej visoka. “Morda bi z Ronaldom osvojili vse, a smo že prej vzeli Harryja Kewela, ki je bil v tistem obdobju neverjeten nogometaš lače uspehov. Žal se mu je zgodila težka poškodba.”

Kewel je za Liverpool igral do leta 2008, z Redsi pa osvojil FA Pokal, ligo prvakov, Community Shield, Superpokl Evrope. Igral je še za Galatasaray, kasneje pa se je vrnil domov v Avstralijo, kjer je tudi končal svojo športno pot. Po številu naslovov je Ronaldo precej pred Kewelom, tudi ko govorimo o individualnih dosežkih, saj je Portugalec kar štirikrat osvojil zlato žogo najboljšega nogometaša na planetu.