Kako je prodajalec sladoleda postal senzacija

Premier Liga 27. Okt 201715:06 > 15:08
Getty Images

Oče je zidar, mama čistilka, angleški jeziku mu predstavlja neznanko, sam pa je najnovejši zvezdnik Premier lige: "Svojo pesem že imam, želim se je naučiti in jo peti z navijači." Spoznajte neverjetno zgodbo Richarlisona.

Brazilec je v Watford prišel iz Fluminenseja v zameno za 11 milijonov evrov in hitro opozoril nase. Richarlison je kmalu postal ljubljenec navijačev, ki jih je osvojil z zadetki v zadnjih minutah in neustrašnostjo. Bil je blizu Ajaxa, a je na koncu izbral Wattford, gledde na to, da so bile njegove otroške sanje zaigrati v Premier ligi, jasna odločitev. Številni južnoameriški mladeniči imajo velike težave s prilagajanjem na angleški stil igre, ne pa tudi Richarlison. Čeprav še ne zna angleško, se v Premier ligi “počuti kot doma”. Zdi se, da je le vprašanje časa, kdaj bo na njegov naslov prišel poziv v brazilsko reprezentanco.

Kot številni njegovi rojaki, tudi Richarlison ni imel sanjskega otroštva. Oče je bil zidar, mati čistilka, sam pa je kot najstarejši otrok za pomoč pri preživetju družine prodajal sladoled. Življenje se mu je obrnilo na glavo, ko ga je pod svoje okrilje vzel menedžer Renato Velasco in ga pripeljal v Americo Mineiro, kjer je leta 2014 podpisala svojo prvo profesionalno pogodbo. Že pri 18-letih je Fluminense zanj plačal dva milijona funtov in jasno je bilo, da je pred njim svetla prihodnost.

Njegovi sijajni nastopi na Maracani so pritegnili tudi pozornost evropskih klubov, med katerimi je bil najbolj vztrajen Watford, za katerega je na sedmih nastopih zabil tri zadetke. “Izpolnil sem sanje, da zaigram v Premier ligi v klubu kot je Watford. Gre za eno od najboljših lig na svetu, o tem sem sanjal, odkar sem bil otrok. Za vse se moram zahvaliti Bogu. Nisem dvomil, ko je prišel klic iz Watforda, ker je bil to moj profesionalni cilj. Želim pisati zgodovino v Watfordu in zabiti veliko zadetkov,” pravi mladi Brazilec, ki je na obračunih s Swanseajem in WBA-jem z zadetkoma v zadnjih minutah Watfordu prinesel štiri točke. Dovolj, da mu navijači pojejo pesem. “Navijači so sijajni. Želim se naučiti pesmi in peti z njimi. Njihova ljubezen me motivira, da dam vse od sebe, da igram boljše in da vedno tečem malo več. Ne morem opisati, koliko mi to pomeni.”

Watford je trenutno na šestem mestu Premier lige s 15 točkami. Z razpoloženim Richarlisonom bi načrte lahko prekrižali marsikomu …