Smo priča vzponu premierligaških ekip v ligi prvakov?

Premier Liga 2. Nov 201714:36 > 15:10
Clive Rose/Getty Images

Klubom iz angleške Premier lige v tej sezoni lige prvakov kaže zelo dobro. Po le štirih odigranih krogih skupinskega dela so angleška moštva vpisala več zmag kot v celotni lanski sezoni, kar tri ekipe pa zasedajo vrh v svoji skupini.

Po sredinih zmagah Tottenhama, Manchester Cityja in Liverpoola so angleške ekipe pri 15 zmagah v letošnji ligi prvakov. S tem so Angleži že izboljšali lanski dosežek, ko so njihove ekipe do konca sezone prišle do le 14 zmag.

Manchester United je že v torek z 2:0 ugnal Benfico, Liverpool je v sredo s 3:0 premagal Maribor, Tottenham je doma s 3:1 porazil Real Madrid, Manchester City pa je bil v gosteh s 4:2 boljši od Napolija. Edini, ki so v tem krogu izgubili, so nogometaši Chelseaja, ki jih je doma porazila Roma (3:0).

Ob dobrih rezultatih v skupinskem delu se zdi, da bi lahko v tej sezoni za končno zmago vendarle konkurirala tudi ekipa iz angleške Premier lige. Spursi in sinje-modri iz Manchestra so si uvrstitev v izločilne boje že zagotovili, United in Liverpool pa sta zaenkrat na vrhu svojih skupin in prav tako blizu potrditvi osmine finala. Chelsea je zaenkrat edina angleška ekipa, ki ne zaseda vrha svoje skupine v ligi prvakov, a so tudi modri iz Londona še kako blizu napredovanju.

Prav Chelsea je zadnja angleška ekipa, ki je uspela slaviti v najelitnejšem evropskem klubskem nogometnem tekmovanju. To se je zgodilo leta 2012.